Sticksuri de dovlecei la Miercurea fara carne

Sticksuri de dovlecei mi-a pregatit doamna mea pentru Miercurea fara carne. A gasit reteta detaliata la Gina Bradea. Va spun si eu pas cu pas cum i-am mancat 🙂

Sticksuri de dovlecei la micul dejun

„Pentru de dimineata” am avut sticksuri de dovlecei preparati de aseara.

Adica mai intai am taiat dovlecei in bucati cat de cat paralelipipedice. Daca ar fi fost de aceleasi dimensiuni, s-ar fi copt si uniform 🙂

sticksuri de dovlecei verzi

Dar pana la coacere am pregatit parmezan ras, pesmet si patrunjel tocat. Pesmetul banuiesc ca are rolul de a absorbi apa din dovlecel.

parmezan ras, pesmet si patrunjel

Se dau dovleceii prin ou, prin amestecul de mai sus, apoi se pun in tava pe hartia de copt.

sticksuri de dovlecei cu ou si parmezan ras

Asa arata dupa ce s-au perpelit la cuptor.

sticksuri de dovlecei la cuptor

Cum ziceam, nefiind bucatile taiate uniform, unele sunt mai crocante (cele subtiri), altele mai pufoase. Insa per totat au iesit unele mai bune decat altele.

O mancare foarte sanatoasa, pe care am imbinat-o cu sana. Ar fi mers cu un tzatziki, dar am zis sa nu incep dimineata cu gust de usturoi 🙂

mic dejun cu sticksuri de dovlecei si Sana

Si ciorba de dovlecel imi place foarte mult, ca sa nu mai zic de dovlecei pe gratar. Dovlecelul este foarte sanatos si plin de beneficii:

  • bogati in vitamine si minerale,
  • stimuleaza digestia si mentin sanatatea tractului digestiv,
  • au efect antiinflamator,
  • mentin sanatatea ochilor si a sistemului nervos.

In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am bagat o piersica bine coapta si ciocolata neagra.

piersica si ciocolata neagra

Sa fie resveratrol cat cuprinde 🙂

Mancare de fasole verde la pranz

La pranz am savurat o mancare de fasole verde, gustoasa si racoroasa. Cum am scos-o de la frigider asa am mancat-o, fara paine sau alte ingrediente.

mancare de fasole verde

Seara ma pregatesc pentru o ciorba de cartofi la fel de revigoranta.

ciorba de cartofi

M-am invrednicit sa grataresc si o branza, ca sa mearga bine cu un rose sec si rece.

rosii de tara si branza de gratar

S-a potrivit si cu primele rosii de la tara 🙂

Pofta buna fara carne!

2 Comments

    • Daniel Botea

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.