Sticksuri de dovlecei mi-a pregatit doamna mea pentru Miercurea fara carne. A gasit reteta detaliata la Gina Bradea. Va spun si eu pas cu pas cum i-am mancat 🙂
Sticksuri de dovlecei la micul dejun
„Pentru de dimineata” am avut sticksuri de dovlecei preparati de aseara.
Adica mai intai am taiat dovlecei in bucati cat de cat paralelipipedice. Daca ar fi fost de aceleasi dimensiuni, s-ar fi copt si uniform 🙂
Dar pana la coacere am pregatit parmezan ras, pesmet si patrunjel tocat. Pesmetul banuiesc ca are rolul de a absorbi apa din dovlecel.
Se dau dovleceii prin ou, prin amestecul de mai sus, apoi se pun in tava pe hartia de copt.
Asa arata dupa ce s-au perpelit la cuptor.
Cum ziceam, nefiind bucatile taiate uniform, unele sunt mai crocante (cele subtiri), altele mai pufoase. Insa per totat au iesit unele mai bune decat altele.
O mancare foarte sanatoasa, pe care am imbinat-o cu sana. Ar fi mers cu un tzatziki, dar am zis sa nu incep dimineata cu gust de usturoi 🙂
Si ciorba de dovlecel imi place foarte mult, ca sa nu mai zic de dovlecei pe gratar. Dovlecelul este foarte sanatos si plin de beneficii:
- bogati in vitamine si minerale,
- stimuleaza digestia si mentin sanatatea tractului digestiv,
- au efect antiinflamator,
- mentin sanatatea ochilor si a sistemului nervos.
In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am bagat o piersica bine coapta si ciocolata neagra.
Sa fie resveratrol cat cuprinde 🙂
Mancare de fasole verde la pranz
La pranz am savurat o mancare de fasole verde, gustoasa si racoroasa. Cum am scos-o de la frigider asa am mancat-o, fara paine sau alte ingrediente.
Seara ma pregatesc pentru o ciorba de cartofi la fel de revigoranta.
M-am invrednicit sa grataresc si o branza, ca sa mearga bine cu un rose sec si rece.
S-a potrivit si cu primele rosii de la tara 🙂
Pofta buna fara carne!
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Aluculesei Brindusa
Sa ai mare pofta la asa delicii.
Daniel Botea
Multumesc frumos! Si inghetata ta e binevenita pe caldurile astea.