Daca de obicei v-am obisnuit cu degustari si targuri de vinuri, acum vedeta principala au fost branzeturile. Felicitari Alina Iancu pentru prima editie Cheese and Wine by Revino!
Cheese and Wine by Revino la Novotel
Sambata am dat o fuga la Bucuresti, ca nu putea sa lipseasca cel mai mare fan branza de la prima editie Cheese & Wine. Asteptam de mult un astfel de eveniment si chiar daca a aparut mai tarziu, mai bine decat niciodata.
La fel si trenul cu care am venit. Nu este acesta, dar cred ca pe o cale ferata normala ar fi ajuns mai repede 🙂
Chiar daca trenul a intarziat vreo 20 de minute, am ajuns cu bine la Novotel. Adica exact locul in care am descoperit Revino.
Acum vinurile au fost mai putine, prim-planul fiind luat de branzeturi. Am degustat multe branzeturi romanesti, dar si cateva straine.
Si vinuri langa branzeturi
Pentru asociere am avut la indemana cateva vinuri de la cramele Bauer, SERVE si Stirbey.
Am ales un pahar de Cramposie Selectionata, soi pe care l-am analizat senzorial cu o zi inainte, la masterul de Expertizare Viti-Vinicola. Retinusem versurile lui Pastorel si am zis ca o tarancuta s-ar tine bine de mana cu o ciobanita 🙂
Cercând sticluţe vechi şi azi, şi ieri,
Am dat de Crâmpoşie-ntr-o sticluţă.
Ce-i Crâmpoşia ? E o ţărăncuţă,
Dar care place foarte la boieri.
Cum a fost la Cheese & Wine
Am surprins imagini de la toate standurile de branzeturi, m-am salutat cu wineloverii prezenti si am schimbat cateva cuvinte cu Alina Iancu.
Cu Alina si cu cativa dintre producatorii prezenti ma voi intalni weekendul viitor la cursul de branzeturi de la FNDA.
Pana atunci va fac pofta de branza cu ajutorul catorva imagini. In care se vad si branzeturile dar si instrumentele de taiat.
Va place branza de burduf? Si de oaie si de vaca.
Dar branza maturata?
N-a lipsit nici cascavalul.
Dar nici branza de capra.
Mi-a placut atmosfera si sper ca urmatoarea editie sa fie si mai cuprinzatoare.
M-am intors la Craiova seara, cu inca o portie de 25 de minute de intarziere. Dar si cu ideea ca exista speranta.
Spor!

Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei