Daca s-au nimerit si Craciunul si Anul Nou in zile de Miercuri, imi cam venise dor de Miercurea fara carne 🙂 Reiau azi bunul obicei, cu sfecla rosie cu hrean la micul dejun.
Sfecla rosie cu hrean
Nu cred ca exista o combinatie mai reusita pentru vremea asta. Hreanul desfunda nasul iar sfecla rosie regleaza digestia dupa excesul de proteine si grasimi ocazionat de sarbatori. Am aflat despre beneficiile hreanului de la Oana Cuzino.
Cele mai importante beneficii mi se par cele legate de curatarea ficatului de toxine si ameliorarea tranzitului intestinal datorita fibrelor. Aceleasi fibre au rol important si-n reglarea colesterolului, deci cu atat mai bine.
Chiar #biniditat, ca au tot fost sarbatori si mese imbelsugate. Craciunul, Sf. Stefan, Revelionul, Anul Nou si Sf. Ion.
Dar n-am mancat doar sfecla rosie cu hrean la micul dejun.
Azi sarbatoresc cu Sf. Eclă Rosie. Si nu numai 🙂
Mi-am facut oua ochiuri moi, cu mamaliga coapta. Am presarat si cateva masline, iar sfecla a fost in rol de salata.
Hreanul in otet l-am luat de la piata, 12 lei un borcan de 250 – 300 grame. Mi-a zis nenea de la taraba ca se gaseste doar in lunile cu „r”. Adica nu-l gasim in Mai, Iunie, Iulie si Agust. In rest, sa traiasca!
Am continuat culoarea rosie in meniu si dupa micul dejun. M-am incalzit cu un ceai de Aloe Vera, pe care l-am indulcit cu merisoare confiate.
In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am bagat portocala cu ciocolata neagra. E bine sa consumam multe citrice in aceasta perioada.
La pranz m-am pregatit pentru o supa crema de radacinoase si de o salata pastel. Radacinoase adica patrunjel, telina si tot ce-am prins.
Am manacat mai intai salata pastel, in care am pus si branza Gouda maturata 36 de luni dar si masline. Restul sunt mai toate verzi: salata, ceapa, marar, patrunjel.
Gouda am presarat si-n supa crema de ciuperci, pe langa crutoane si mirodenii.
Seara vreau s-o termin ca un adevarat fan branza, cu un Fondue. Nu de alta, dar e sezonul lui si vine foarte bine un Fondue topit pe frigul asta.
Daca va intrebati ce fel de prajitura e asta, nu e decat zeama de sfecla rosie pusa peste Fondue.
Iar culoarea m-a inspirat sa completez cu un vin fiert.
Update:
Daca vreti si ceva dulce, gasiti la Brindusa un colac peste pupaza magiun 🙂
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Cristina
Foarte dragut articolul! Multumim pentru ideile culinare!
Daniel Botea
Multumesc si eu pentru apreciere! Pofta buna fara carne!
Aluculesei Brindusa
Sa aveti pofta la asa delicii fara carne si la multi ani frumosi!
Daniel Botea
La Multi Ani si spor in 2020!