Sfecla rosie cu hrean la Miercurea fara carne

Daca s-au nimerit si Craciunul si Anul Nou in zile de Miercuri, imi cam venise dor de Miercurea fara carne 🙂 Reiau azi bunul obicei, cu sfecla rosie cu hrean la micul dejun.

Sfecla rosie cu hrean

Nu cred ca exista o combinatie mai reusita pentru vremea asta. Hreanul desfunda nasul iar sfecla rosie regleaza digestia dupa excesul de proteine si grasimi ocazionat de sarbatori. Am aflat despre beneficiile hreanului de la Oana Cuzino.

Cele mai importante beneficii mi se par cele legate de curatarea ficatului de toxine si ameliorarea tranzitului intestinal datorita fibrelor. Aceleasi fibre au rol important si-n reglarea colesterolului, deci cu atat mai bine.

Chiar #biniditat, ca au tot fost sarbatori si mese imbelsugate. Craciunul, Sf. Stefan, Revelionul, Anul Nou si Sf. Ion.

Dar n-am mancat doar sfecla rosie cu hrean la micul dejun.

Azi sarbatoresc cu Sf. Eclă Rosie. Si nu numai 🙂

Mi-am facut oua ochiuri moi, cu mamaliga coapta. Am presarat si cateva masline, iar sfecla a fost in rol de salata.

sfecla rosie cu hrean

Hreanul in otet l-am luat de la piata, 12 lei un borcan de 250 – 300 grame. Mi-a zis nenea de la taraba ca se gaseste doar in lunile cu „r”. Adica nu-l gasim in Mai, Iunie, Iulie si Agust. In rest, sa traiasca!

Am continuat culoarea rosie in meniu si dupa micul dejun. M-am incalzit cu un ceai de Aloe Vera, pe care l-am indulcit cu merisoare confiate.

In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am bagat portocala cu ciocolata neagra. E bine sa consumam multe citrice in aceasta perioada.

ciocolata neagra cu portocala, dupa sfecla rosie cu hrean

La pranz m-am pregatit pentru o supa crema de radacinoase si de o salata pastel. Radacinoase adica patrunjel, telina si tot ce-am prins.

Am manacat mai intai salata pastel, in care am pus si branza Gouda maturata 36 de luni dar si masline. Restul sunt mai toate verzi: salata, ceapa, marar, patrunjel.

salata pastel

Gouda am presarat si-n supa crema de ciuperci, pe langa crutoane si mirodenii.

supa crema de radacinoase

Seara vreau s-o termin ca un adevarat fan branza, cu un Fondue. Nu de alta, dar e sezonul lui si vine foarte bine un Fondue topit pe frigul asta.

Fondue cu zeama de sfecla rosie cu hrean

Daca va intrebati ce fel de prajitura e asta, nu e decat zeama de sfecla rosie pusa peste Fondue.

Iar culoarea m-a inspirat sa completez cu un vin fiert.

Fondue si vin fiert

Update:

Daca vreti si ceva dulce, gasiti la Brindusa un colac peste pupaza magiun 🙂

4 Comments

    • Daniel Botea
    • Daniel Botea

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.