Am asteptat 2020 cu ganduri mari. Sa incepem cu un Aperol, sa continuam cu clatite negre si branza alba. Apoi cu branzeturi si vin, iar in final cu un gratar divin. Pana la urma a fost doar 2020 cum se cuvin. Si cu branza 🙂 In sensul ca dupa clatite si branzeturi cu vin, nu ne-a mai venit sa iesim la gratar. Dar s-o luam cu inceputul.
2020 cum se cuvin
La Winter Food Bloggers am primit o punga de faina neagra si imediat mi-a venit ideea sa fac clatite cu branza. Ma gandeam eu ca merge bine faina neagra cu branza alba.
Ei bine, faina n-a fost chiar atat de neagra cum credeam eu. Insa am facut niste clatite mai inchise la culoare, pe care le-am umplut cu branza si marar. Branza si mararul le-am luat din piata, in ultima zi din 2019.
Asta era partea mai deschisa la culoare 🙂
Dupa branza din piata, au urmat cateva branzeturi mai sofisticate. In tigaia de clatite am topit branza Fondue. Este o branza elvetiana specifica anotimpului friguros. Se consuma din Octombrie pana in Februarie, fierbinte si moale, cu crutoane.
Am pus-o in mijloc si am inceput degustarea din interior spre exterior.
Am asociat Fondue cu Vidal Blanc, un vin alb din Canada, pe care l-am luat din Peninsula Niagara.
A urmat o branza putin maturata, insa imbogatita cu trufe.
I-am gasit perechea intr-un rose desavarsit de Narcis Neagoe. Mi-a adus o proba la ultimul Craiova Blog Meet din 2019. S-au potrivit de minune, vinul fresh si sprintar, iar branza sofisticata si delicata.
A urmat inca un vin canadez, Gamay Noir, pe care l-am degustat cu Grana Padano, dar si cu o Gouda maturata 36 de luni.
Lovitura finala a fost data de un Ceddar cu mucegai, alaturi de Baco Noir. Branza cu arome puternice s-a impletit de minune alaturi de vinul intens, cu nunate de smochine confiate.
Dupa o asemenea imbratisare cu Midnight Kiss, n-am mai simtit nevoia sa facem gratar. Am iesit afara doar ca sa admiram artificiile de la miezul noptii.
Bombardele si toate cele
Si au fost atatea bombardele, ca te gandeai ca a inceput razboiul.
Asa e traditia sa fie zgomot la trecerea dintre ani. Dupa un an destul de rau, sa fie suficienta galagie incat sa alunge raul si sa fie un an 2020 mai bun.
Insa nu mi se pare de bun augur ca au inceput ca bombardelele inca de la Craciun. Cred eu ca sunt mai multe feluri de „petardati”. Astia care incep hora inainte, nu prea stiu pe ce lume sunt si incurca zilele.
Mai sunt aia care incep ziua de 31 Decembrie cu petarde, dar nu mai ajung sa dea cu ele la miezul noptii. S-au „accidentat” mai inainte si n-au prins trecerea dintre ani. Cred ca sunt aceiasi retardati care continua sa pocneasca de inteligenta si pe 1 si 2 Ianuarie. Si de ce nu, pana se conving toti si-n zilele urmatoare.
A propos de zilele urmatoare, am inceput 2020 cu peste la cuptor. Ca sa fie un an suplu si usor 🙂
O retete de Jamie Oliver, de-aia de facut in (teoretic) 15 minute. Si de mancat tot anul 🙂
Deocamdata am savurat in 2020 branzeturi, vin si peste, ca ne prieste. Avem de experimentat tot anul, pana atunci va las cu imagini de la Revelion.
Sa fie un an bun!
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei