Azi m-am gandit sa va fac o surpriza. Dar si pofta de icre negre la Miercurea fara carne. Stati asa, ca n-am zis caviar 🙂
Icre negre de Capelin
Le-am zis negre pentru ca asta este culoarea icrelor de Capelin.
Capelinul este un peste mic din ordinul Osmeriformes, familia Osmeridae. Pe cand caviarul se obtine din pesti din familia sturionilor (ordinul Acipenseriforme, familia Acipenseridae). Icrele de caviar provin de la pesti ca cega, nisetru, patruga, morun etc.
Chiar daca au culoare neagra, icrele de capelin nu sunt considerate caviar. Spun asta ca sa fie clar, pentru ca am mai gasit pe internet ca in Japonia icrele de Capelin „masago” combinate cu wasabi dau „wasabi caviar”.
Mai era bancul acela cu Bula, care a scos ochii la hamsii ca sa se laude ca are caviar la micul dejun.
Eu recunosc ca sunt icre de capelin, negre de la natura 🙂
Sunt cele din plan indepartat. Le-am completat cu crema de masline si cu salata de vinete.
Toate pe paine cu maia si cu ceapa. Si cu cateva rosii de mai multe culori.
In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am savurat mar rosu si ciocolata neagra.
Ciorba de cartofi la pranz
La pranz mi-am adus aminte de gustul ciorbei de cartofi. Nu mai mancasem de multa vreme si-mi era dor de o astfel de ciorba.
Am gasit tocmai prin 2018 o ciorba cu mai multi cartofi la Miercurea fara carne 🙂
Seara ma pregatesc pentru o salata verde, de primavara. Cu ceapa, masline de Thassos, marar si patrunjel. Mai pun ulei de masline si lamaie.
Nu pot sa las sa treaca ziua fara sa fiu fan branza. Asa ca voi adauga si ceva branza peste salata de primavara. O sa fie Grana Padano, preferata mea, peste care o sa picur otet balsamic sau dulceata de rodie.
Evident adaug si icre de capelin, ca sa mearga bine cu vin 🙂
Singura dilema ar fi cu ce vin, alb sau rosu-negru? A fost roze 🙂
Iar daca la mine in meniu n-ati gasit alte legume, va invit la Brindusa, care va face pofta cu quinoua alba cu legume.
Spor!
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Aluculesei Brindusa
sa aveti pofta a asa meniu!
Daniel Botea
Asijderea 🙂