May the Fourth be with you la actualizarea algoritmului Google :)

May the Fourth be with you! Ieri, 4 Mai, cand noi ne amuzam cu winemoji, ar fi trebuit sa bem ceva si in cinstea #StarWarsDay.

May the Fourth be with you

sursa foto

May the Fourth be with you!

Daca sunteti fani Star Wars, stiti celebra replica „May the Force be with you”. Fie ca forta sa fie cu voi si dupa actualizarea algoritmului Google din 4 Mai.

Fanii filmului au ales ziua de 4 Mai pentru ca in engleza May the Fourth suna aproape de replica din film. Nu stiu de ce a ales Google ziua de 4 Mai pentru update, insa ei zic ca ramane cum au stabilit. Ne place, nu ne place, nu e loc de replica ­čÖé

Google Update 4 Mai

sursa foto

Este al doilea update Google din 2020, dar este primul din timpul pandemiei. Dupa update-ul din Ianuarie, daca aveti vreun „spike” in Analytics exact atunci sau acum in Mai, sa stiti de unde vi se trage.

Oricum izolarea schimbase semnificativ comportamentul utilizatorilor si cautarile Google. Probabil a fost nevoie de o ajustare.

A propos de pandemie, si inainte de Coronavirus au fost tot felul de gripe aviare, porcine s.a.m.d. Pe vremea aia Google isi boteza update-urile cu nume de animale sau pasari.

  • Panda 2011,
  • Penguin 2012,
  • Hummingbird 2013,
  • Pigeon 2014,
  • Possum 2016,
  • Hawk 2017.

Au mai fost si alte denumiri, gasiti aici informatii despre update-urile Google.

Cred ca acum nu este un update decisiv, care sa rescrie tot algoritmul de cautare ci unul uzual de parcurs. Ma gandesc ca daca n-are o denumire rasunatoare, nici rasunetul schimbarilor nu va fi foarte mare.

Spor actualizator!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.