Generatia 30 RFI, 30 de ani de cand Radio France International emite in Romania

Daca vreti sa aflati mai multe despre Radio France International la editie aniversara, va invit sa urmariti cronologia de la Generatia 30 RFI.

Ca RFI este printre posturile mele preferate de radio, nu cred ca mai este nevoie sa spun. Am scris deja pe blog despre mai multe motive si ocazii, acum doar le reamintesc.

Amintiri cu RFI

Va invit sa redescoperiti un articol din 2014 despre perceptii culturale franco-romane.

Am vorbit la RFI, cu ocazia candidaturii Craiovei pentru titlul de Capitala Culturala Europeana.

Daniel Botea la RFI despre blogosfera locala

Am si castigat cateva carti de la RFI, in urma unor comentarii inspirate la rubrica de pe site.

Drumul spre casa

Au fost mai multe carti castigate, dar am ales-o pe aceasta pentru ca are si o amintire amuzanta.

M-am dus cu cartea respectiva atunci cand a venit Principele Nicolae la Craiova. Cartea avea deja un autograf pre-tiparit din editura. Dar am vrut si unul real la fata locului, cu ocazia lansarii oficiale. Principele Nicolae s-a amuzat spunand ca n-a mai dat niciodata 2 autografe pe o singura carte 🙂

dublu autograf regal

Si din 2015 am o intamplare interesanta. Tocmai ce scrisesem pe blog despre aniversarea RFI 25 de ani in Romania.

La o vreme dupa ce-am postat articolul am raspuns la un sondaj telefonic despre radio in Romania. Am spus ca ascult RFI, Radio Romania Actualitati, Europa FM si ce mai ascultam eu atunci. Printre intrebari era si una referitoare la o aniversare. Daca stiu vreun post radio care a aniversat de curand un anumit numar de ani in Romania, ceva de genul asta. Am zis da si am raspuns clar cu RFI 25 de ani.

Cel care-mi lua interviul a facut o pauza, apoi m-a intrebat de unde stiu. I-am zis ca am urmarit toata editia aniversara la radio, apoi am scris si pe blog. La care el, glumind a raspuns ca daca era concurs, nu sondaj, as fi castigat marele premiu. Fusesem singurul care a raspuns la intrebarea respectiva. Si corect si cu lux de amanunte 🙂

Generatia 30 RFI

Acum, la 30 de ani, daca tot am vorbit de carti si de concursuri, va invit azi sa comentati la Chinezu, care va asteapta cu cateva seturi de carti 🙂

Comentariile au legatura cu proiectul aniversar 30 de ani in Romania, iar daca raspundeti si la chestionar, aveti sanse si la alte premii.

Generatia 30 RFI

Sub sloganul Libertate, Diversitate, Actualitate, va invit sa descoperiti pe indelete Generatia 30 RFI. Dar mai ales sa ascultati RFI Romania azi, la editie aniversara.

Spor ascultator!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.