Fabrica de Poezie, productiva pe vreme de pandemie

Despre Fabrica de Poezie stiam de mai multa vreme de la Pisica Neagra. Stiu ca Georgiana organiza intalniri periodice si am vazut cateva imagini de la astfel de momente.

Ca tot mai avusesem incercari superblogosferice versificate, la una dintre Galele SuperBlog le-am zis in gluma Georgianei si Ralucai sa porneasca un blog de poezie in bucatarie. Adica retete in versuri, pofte rimate si alte rasfaturi culinare ver(s)ificate.

Nu stiu daca a tinut gluma, insa vad ca site-ul Fabricii de poezie este deja realitate. Adica nu-i de gluma 🙂

Fabrica de poezie

Fabrica de poezie

Comunitatea avea deja pagina de Facebook si canal de Youtube, acum are si site in versuri. Dar nu doar un simplu site functional, ci unul optimizat SEO, cu descrieri si tot ce trebuie. Astfel incat daca cineva are intrebari de genul „Ce-a vrut sa spuna poetul”, sa gaseasca raspunsuri in rezultatele Google 🙂

Bravo pentru site, insa si mai important este continutul. Un site fara continut este ca un vers fara rima. Si uite, ca in plina pandemie exista productivitate in fabrica, fie ea si cea de poezie.

De cand n-am mai scris versuri

Daca stau sa ma gandesc de cand n-am mai exersat versificat, imi aduc aminte de o toamna mohorata. N-aveam somn si daca tot numaram trenuri, mi-au rasarit in minte cateva rime. M-am ridicat din pat, sa le scriu repede inainte sa ma ia somnul. Se pare ca rezultatul m-a multumit, pentru ca in scurta vreme am adormit.

Nu le-am scris oricum, ci pe Facebook, ca sa ramana ora intiparita in memoria neadormita 🙂

Aud in noapte trenuri
Ce fara mine pleaca-n graba,
Imi duc departe gandul
Si-mi lasa noaptea alba.

Il recuperez obosit,
Dar nu suficient incat
Sa cada
Pe ganduri
Adormite dintr-o bucata.

N-am mai incercat de-atunci efectul terapeutic in versuri. Dar „productivitatea” de poezie mi se pare o terapie in sine in vreme de pandemie.

Spor inspirator!

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.