Gandul bun si fapta buna la Salvati Copiii Iasi se-aduna

Daca n-am ajuns la Iasi in primavara asta, macar gandul bun sa ajunga la cine trebuie. Detaliez imediat si despre ganduri si despre fapte bune.

Dupa ce am fost la Iasi in 2018, acum primisem o invitatie la desemnarea Campionului Podgoriei Cotnari. Dar n-a fost sa fie 🙁

Campionul Podgoriei Cotnari

Perioada desemnarii ar fi coincis cu inceperea cursului de somelier de la Craiova. Am amanat pentru data viitoare, insa pana la urma cursul nu s-a mai tinut pe motiv de pandemie 🙁  Dar  daca n-am ajuns la Iasi in acest an, am zis ca macar gandurile bune sa ajunga la cine trebuie.

Salvati Copiii si gandul bun in 120 de tari

Despre Salvati Copiii si actiunilor lor uimitoare v-am mai spus. Va mai spun ca Salvati Copiii Romania este o organizatie neguvernamentala, de utilitate publica si non-profit. Organizatia promoveaza din 1990 drepturile copilului in Romania, in acord cu Conventia Natiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului. Este membra a Salvati Copiii International, cea mai mare organizatie independenta din lume de promovare a drepturilor copiilor, cu programe in peste 120 de tari.

Acum vorbim doar despre initiativele din judetul Iasi.

Gandul buna si fapta buna

Stiai ca in mediul rural sunt copii de varsta scolara care nu stiu daca mananca maine? Nu ce mananca, ci daca mananca 🙁

Stiai ca sunt multi copii care nu beneficiaza de apa curenta si de multe ori nici electricitate? Mai rau, sunt copii care adorm fara sa fi mancat ceva, dupa ce si-au facut temele la lumina lumanarii.

Pentru a nu abandona scoala, Salvati Copiii Iasi ii ajuta cu o masa principala, cu ajutor la teme si cu suport moral. Un gand bun conteaza enorm.

Toate aceste eforturi necesita fonduri si resurse, la care poti sa contribui si tu. De exemplu, atunci cand comanzi ceva de la restaurantele partenere Salvati Copiii , poti sa platesi un fel de mancare in plus. Asa esti sigur ca poti sa stai la masa la tine acasa, cu o fapta buna alaturi.

stai la masa cu gandul bun si o fapta buna

Poti sa ajuti si altfel, donand 2 Euro prin sms la nr. 8844 cu textul PAPA.

gandul bun si fapta buna cu 2 euro pe luna

S-ar putea sa ti se para un ajutor neinsemnat. Insa gestul tau conteaza pentru un copil care s-ar fi culcat nemancat.

Daca vrei sa faci o donatie directă în contul Salvati Copiii Iasi, vei ajuta copiii din medii defavorizate sa-si continue copilaria. Este vorba despre contul RO36BRDE240SV48255772400, Salvati Copiii Iasi, deschis la BRD Iasi, Ag. A. Panu.

donatie in cont Salvati Copii Iasi

Cat de mult conteaza o masa calda

Am vazut cat de mult conteaza pentru multi copii sa manance o masa calda la scoala. Pentru unii dintre ei era chiar diferenta sau motivul de a veni la scoala, in loc de a abandona studiile.

In 2016 am participat la un proiect pilot pentru copiii defavorizati de varsta scolara din judetele Dolj, Valcea si Vaslui. Am fost cu colegii bloggeri din Craiova la scolile din Ursi si Geamana, din judetul Valcea. Din Bucuresti au venit bloggerii si Oana Cuzino.

masa calda la scoala

Daca ONG-urile si sponsorii nu s-ar fi implicat sa ofere o masa calda la scoala, probabil ca multi copii ar fi abandonat studiile. Satele sunt risipite, drumul pana la scoala este greu, insa o masa calda si ajutorul pentru teme au fost suficiente pentru a-i convinge sa continue. Iata cum gandul bun a fost materializat eficient.

Veti spune ca sunt exemple izolate, insa motivatiile copiilor defavorizati sunt aceleasi indiferent de zona. Nu fi indiferent, ajuta si tu!

Acum scolile sunt inchise, insa nevoile copiilor au ramas aceleasi. La fel si nevoia de ajutor pentru temele de-acasa.

Spor incurajator!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.