Sigur n-ati auzit de Brasparo, desi poate de gustat ati apucat 😉 Spun asta deoarece este denumirea pe care am dat-o unui delicios mix de branza de capra, spanac oparit si rosii uscate. Adica BRAnza + SPAnac + ROsii uscate = BRASPARO = Love 🙂
Brasparo la micul dejun
Daca v-am lamurit cu denumirea, acum sa va zic si cum se prepara. Am gasit reteta initiala sub forma de salata si informatii fit.
Spanacul se opareste 1-2 minute in apa clocotita, pentru a reduce cantitatea de acid oxalic. Acidul asta fixeaza cam prea bine mineralele si poate contribui la formarea pietrelor la rinichi. Despre spanac v-am tot spus la Miercurea fara carne, pentru ca l-am redescoperit si e foarte sanatos. Rosiile uscate continua beneficiile pentru sanatate, fiind o sursa concentrata de licopen.
Asta a fost pregatirea de inceput, continuarea a fost dupa reteta de pe punga de spanac. Adica am pus in tigaie o lingura de ulei si un cubulet de cub. Dupa ce s-au incalzit, am adaugat usturoiul in coaja, strivit. In felul acesta se arde coaja, insa nu si usturoiul, care se coace pe indelete.
Dupa ce a inceput sa se perpeleasca usturoiul, l-am decojit apoi am pus spanacul oparit si l-am amestecat. Asa arata textura initiala.
Apoi am tocat cateva rosii uscate si le-am adaugat alaturi de spanac si usturoi.
La final am adaugat si branza de oaie maruntita in cubulete.
Le-am amestecat si asa arata Brasparo in forma finala, pe care l-am facut aseara si l-am lasat la racit „pentru de dimineata”.
Ei bine, mancarea asta este buna si singura, am gustat-o deja. Insa si mai bine merge ca suport pentru oua ochiuri moi. Iar daca ouale sunt de prepelita, daca mai beneficiezi si de o mamaliga, cu-atat mai bine.
Daca farfuria este de-asta comestibila, atunci am inceput ziua de-a dreptul minunat.
Continuam cu bunatati
In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am continuat cu ciocolata neagra si portocala din Grecia.
Am completat cu un ceai de Aloe Vera indulcit cu merisoare.
La pranz am mancat o ciorba de legume in care am pus si ardei iute si kefir. Uite asa arata inainte de amestecare 🙂
Si asa arata minunatia in varianta finala.
Seara, ca sa mearga si un vin bun, pregatesc icre, guacamole, rosii uscate si pasta de maslinepe paine Wasa. Nu singure, ci alaturi de o branza pentru gratar, pe care o perpelesc in tigaia de clatite.
Asta daca nu cumva ma invrednicesc sa fac o lipie libaneza tortilla quattro stagioni cu ingredientele de mai sus.
Am fost asa de harnic incat am facut si o tortilla quattro formaggi 🙂
Pofta buna fara carne!

Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei