Brasparo, verde la bunatati pentru Miercurea fara carne

Sigur n-ati auzit de Brasparo, desi poate de gustat ati apucat 😉 Spun asta deoarece este denumirea pe care am dat-o unui delicios mix de branza de capra, spanac oparit si rosii uscate. Adica BRAnza + SPAnac + ROsii uscate = BRASPARO = Love 🙂

Brasparo la micul dejun

Daca v-am lamurit cu denumirea, acum sa va zic si cum se prepara. Am gasit reteta initiala sub forma de salata si informatii fit.

Spanacul se opareste 1-2 minute in apa clocotita, pentru a reduce cantitatea de acid oxalic. Acidul asta fixeaza cam prea bine mineralele si poate contribui la formarea pietrelor la rinichi. Despre spanac v-am tot spus la Miercurea fara carne, pentru ca l-am redescoperit si e foarte sanatos. Rosiile uscate continua beneficiile pentru sanatate, fiind o sursa concentrata de licopen.

Asta a fost pregatirea de inceput, continuarea a fost dupa reteta de pe punga de spanac. Adica am pus in tigaie o lingura de ulei si un cubulet de cub. Dupa ce s-au incalzit, am adaugat usturoiul in coaja, strivit. In felul acesta se arde coaja, insa nu si usturoiul, care se coace pe indelete.

Dupa ce a inceput sa se perpeleasca usturoiul, l-am decojit apoi am pus spanacul oparit si l-am amestecat. Asa arata textura initiala.

Brasparo, spanac si usturoi

Apoi am tocat cateva rosii uscate si le-am adaugat alaturi de spanac si usturoi.

Brasparo si rosii uscate

La final am adaugat si branza de oaie maruntita in cubulete.

Brasparo cu branza de capra

Le-am amestecat si asa arata Brasparo in forma finala, pe care l-am facut aseara si l-am lasat la racit „pentru de dimineata”.

Brasparo pentru de dimineata

Ei bine, mancarea asta este buna si singura, am gustat-o deja. Insa si mai bine merge ca suport pentru oua ochiuri moi. Iar daca ouale sunt de prepelita, daca mai beneficiezi si de o mamaliga, cu-atat mai bine.

oua ochiuri de prepelita cu Brasparo si mamaliga

Daca farfuria este de-asta comestibila, atunci am inceput ziua de-a dreptul minunat.

Continuam cu bunatati

In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am continuat cu ciocolata neagra si portocala din Grecia.

ciocolata neagra si portocala greceasca

Am completat cu un ceai de Aloe Vera indulcit cu merisoare.

ceai de Aloe Vera cu merisoare

La pranz am mancat o ciorba de legume in care am pus si ardei iute si kefir. Uite asa arata inainte de amestecare 🙂

ciorba de legume cu kefir

Si asa arata minunatia in varianta finala.

ciorba de legume amestecata cu kefir

Seara, ca sa mearga si un vin bun, pregatesc icre, guacamole, rosii uscate si pasta de maslinepe paine Wasa. Nu singure, ci alaturi de o branza pentru gratar, pe care o perpelesc in tigaia de clatite.

Asta daca nu cumva ma invrednicesc sa fac o lipie libaneza tortilla quattro stagioni cu ingredientele de mai sus.

Tortilla Quattro Stagioni

Am fost asa de harnic incat am facut si o tortilla quattro formaggi 🙂

Tortilla Quattro Formaggi

Pofta buna fara carne!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.