Leguminoase la Miercurea fara carne

Azi am in plan mai multe leguminoase la Miercurea fara carne. Dintr-un motiv bine intemeiat, pe care va invit sa-l descoperiti in continuare.

Mic dejun grecoltenesc

Pentru de dimineata am avut mic dejun grecoltenesc. Adica placinta cu branza si spanac, alaturi de lapte batut, cum imi placea in Grecia. Doar ca acum am presarat placinta cu cateva rondele de praz, pentru specific oltenesc. Si pentru a avea si legume crude in meniu.

mic dejun grecoltenesc, placinta cu branza si praz cu lapte batut

In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am savurat ciocolata neagra si portocala.

ciocolata neagra Heidi Dark Extreme 85 si portocala greceasca

Apoi am bagat un ceai de Aloe Vera indulcit cu merisoare. L-am imortalizat langa Aloe Vera, de la o astfel de planta inflorita fiind culesi mugurii florali din care se face ceaiul.

ceai de Aloe Vera indulcit cu merisoare

Ciorba de praz cu galuste la pranz

Ciorba de praz ati mai vazut la Miercurea fara carne, insa acum este si cu galusti. Sau cu galuste, ca asa este prima varianta de plural.

Uite asa arata minunatia, pe care am imbogatit-o la randul meu cu ardei iute.

ciorba de praz cu galuste

Leguminoase la Miercurea fara carne

Seara ma pregatesc o zi speciala la Miercurea fara carne. Pe 10 Februarie este Ziua Mondiala a leguminoaselor, asa ca mi-am adaptat meniul ca sa le sarbatoresc cum se cuvine. Si cu vin corespunzator 🙂

Leguminoasele contin multe proteine si nutrienti, sunt sarace in grasimi si bogate in fibre solubile. Consumul leguminoaselor poate duce la scaderea colesterolului, dar controleaza si zaharul din sange. Datorita acestor proprietati leguminoasele sunt recomandate pentru:

  • diabet,
  • afectiuni cardiovasculare,
  • obezitate.

Cu aceste beneficii in minte am facut Quattro Stagione pe baza de leguminoase 🙂

leguminoase la Miercurea fara carne

Adica am copt o foaie de tortilla in tigaia de clatite si am uns-o cu

  • fasole batuta,
  • humus,
  • naut cu boia si rosii uscate,
  • naut cu murati si masline.

Ca sa am si aici specific oltenesc si cruditati in meniu, am taiat napraznic cateva rondele de praz si le-am presarat deasupra.  Am pregatit si zeama de varza cu praz si boia dulce, pe post de salata pentru leguminoasele de pe tortilla.

salata de praz, adica zeama de varza cu praz si boia dulce

Ziceam ca sarbatoresc, asa ca pentru a merge bine cu un vin rosu, voi completa cu branza pentru gratar. Vorba vine gratar, ca tot era tigaia de clatite incinsa.

branza la gratar cu vin

Branza n-a fost singura, ci acompaniata de rondele de praz si de piper roz din Grecia. Ca sa nu iesim din perimetrul grecoltenesc 🙂

Daca vreti si ceva dulce va invit la Brindusa, care va face pofta cu melcusori cu gem si dulceata.

Pofta buna fara carne!

2 Comments

  1. Brindusa Aluculesei
    • Daniel Botea

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.