Serenada, concert pentru corn si ritmuri antice la Filarmonica Oltenia

Daca n-ati fost Vinerea trecuta la concertul pentru pian si orchestra de Schumann, puteti sa urmariti inregistrarea. Nu se compara versiunea online cu atmosfera din sala de concert, asa ca va recomand sa nu ratati evenimentul din 5 Februarie. Filarmonica Oltenia ne va incanta cu o serenada pentru orchestra de coarde, cu un concert pentru corn si orchestra, dar si cu dansuri si arii antice.

serenada, corn si arii antice

Serenada, corn si dansuri la Filarmonica Oltenia

Orchestra Simfonica a Filarmonicii Oltenia condusa de Bogdan Voda va interpreta lucrari ale compozitorilor din Anglia, Austria si Italia.

Iata care este programul serii de Vineri, 5 Februarie, de la ora 19:00

  • Edward Elgar: Serenada pentru orchestra de coarde, op. 20,
  • Wolfgang Amadeus Mozart: Concertul nr. 4 in Mi b major pentru corn si orchestra, K. 495, solist Petrea Gîscă,
  • Ottorino Respighi: „Dansuri si arii antice”, P 109 (suita nr. 1).

Nu-mi mai aduceam aminte daca am mai auzit Serenada pentru orchestra cu coarde, asa ca am tras cu urechea aproape 1 minut pe Youtube. Doar atat, ca sa nu stric supriza de Vineri. Dar atat cat am auzit, mi-a placut si abia astept sa aud Serenada lui Edward Elgar interpretata la Craiova.

Apoi nu avem foarte des posibilitatea sa ascultam un concert care sa aiba in centrul atentiei un instrument precum cornul. Am avut placerea sa urmaresc un recital de corn si harpa si mi-a placut foarte mult.

recital de corn si harpa

Ma astept ca un concert pentru corn si orchestra sa fie o experienta memorabila, mai ales cand este compus de Mozart.

In fine, ca sa incheiem calatoria pe acorduri muzicale, nu cred ca am mai aplaudat vreo compozitie de Ottorino Respighi la Craiova. Astept aceasta premiera cu atat mai mult cu cat ma pasioneaza atat dansurile cat si antichitatea. Sunt cu atat mai curios cum a impletit compozitorul italian aceste subiecte, insa de data asta n-am mai apelat la Youtube. Ma voi lasa surprins la fata locului, Vineri 5 Februarie, in sala Filarmonicii Oltenia.

Accesul la concertul de Vineri, 5 Februarie 2021

Concertul va avea loc cu public in sala Filarmonicii Oltenia, in conditii de distantare sociala si de respectare a masurilor de siguranta medicala:

  • limitarea locurilor la maximum 120 de persoane,
  • accesul melomanilor pe circuite separate de intrare-iesire,
  • masurarea temperaturii,
  • dezinfectarea mainilor,
  • purtarea mastii de protectie,
  • distanta fizica de minimum 2 metri intre spectatori.

Biletele se pot achizitiona la pretul de 40 lei (10 lei elevi, studenti, seniori) de la Agentia Filarmonicii, Calea Unirii, Nr. 16, de Luni pana Vineri intre orele 10:00 si 18:00. Biletele se pot rezerva si la numarul de telefon al agentiei: 0251.414.698.

Spor incantator!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.