Pana la ora 20 in weekend, Craiova peste 4 la mie

Craiova trecuse deja de borna 4/1000 inca din 23 Martie. Asa ca hotararea nr. 20 din 25 Martie 2021, referitoare la circulatia fara restrictii doar pana la ora 20 in weekend, ne vizeaza direct.

Pana la ora 20 in weekend pentru incidenta peste 4/1000

Iata care este paragraful la care se refera hotararea ce vizeaza si Craiova:

Reducerea intervalului orar, in care este permisa circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei fara restrictii, in localitatile in care incidenta cumulata in ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori si mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, pana la ora 20:00, pentru zilele de Vineri, Sambata si Duminica.

Aplicabilitatea masurii inceteaza cand rata de incidenta cumulata in ultimele 14 zile scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

Spuneam mai demult ca orasul Craiova se indreapta spre scenariul rosu.

Uite ca intr-o saptamana de la trecerea pe rosu am trecut de la 3/1000 la 4/1000. Sper ca noile masuri sa mai domoleasca aceasta crestere, ca sa nu ne trezim ca tindem spre 7,5 la mie si spre ora 20:00 si-n timpul saptamanii.

Nu era suficient ca pana acum am avut iarna in loc de primavara. Uite ca inainte de a trece la ora de vara, trecem deja la ora de weekend 🙁

pana la ora 20 in weekend

Sa fim totusi optimisti, vine ea si vara. Deocamdata este inca departe, dar incepe sa se vada 🙂

ora de vara

Cum iesim din scenariul restrictiilor

Specialisti atrag atentia ca vaccinarea este singura cale de iesire din zona de restrictii. Doritori pentru vaccinare exista, ramane sa vedem cand ne ajunge randul 🙂

Azi s-au transparentizat informatiile referitoare la timpul de vaccin din fiecare centru. Iar de la 1 Aprilie, sper sa nu fie pacaleala, ar tebui sa stim si timpul estimat de asteptare pentru vaccinare.

Pana atunci, numarul de persoane vaccinate zilnic este in crestere, dar nu este o schimbare suficienta, incat sa se simta decisiv.

Ma refer la momentul in care numarul persoanelor vaccinate va diminua presiunea pe locurile de la terapie intensiva.

Acesta este ritmul de vaccinare zilnica in luna Martie:

  • 1 Martie 32149 persoane/zi,
  • 5 Martie 47353 persoane/zi,
  • 15 Martie 49576 persoane/zi,
  • 20 Martie 50904 persoane/zi,
  • 25 Martie 58886 persoane/zi.

Numar de vaccinari in 25 Martie

Este imbucurator faptul ca numarul de vaccinari zilnice tinde sa se dubleze pana spre finalul lunii Martie. Insa cred ca diferenta va incepe sa se vada abia de la numere de vaccinare zilnice cu 6-7 cifre.

Primul milion se face mai greu, insa in Martie vom trece de peste 1 milion de persoane vaccinate cu prima doza si inca 1 milion de persoane vaccinate complet. Pe scurt, 2 milioane de romani vaccinati anti-covid.

Sunt curios care va fi situatia in Aprilie si daca se va vedea saltul despre care se vorbeste de la inceputul anului. Dozele de vaccin care vin si centrele de vaccinare noi sunt deocamdata pe hartie, sper sa se vada si pe teren. Pana atunci…

Spor vaccinator!

Update:

Premierul Florin Citu declara ca restrictiile de weekend incep de Duminica, 28 Martie, insa n-am vazut hotararea publicata in Monitorul Oficial.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.