Craiova spre scenariul rosu, 2,92 indicele in 15 Martie

Spuneam la inceput de Martie ca vaccinarile sunt pe val, dar si valul 3 al pandemiei bate la usa. In ultimele 2 saptamani Bania s-a invartit in jur de 2,6 – 2,7 pentru indicele la mie. Ma cam asteptam sa vad curand Craiova spre scenariul rosu.

am calcat pe becul rosu

Craiova spre scenariul rosu

Cand am vazut in weekend Craiova 2,88 si Dolj 1,92, am stiut ca nu mai stam mult in scenariul galben. Deocamdata Doljul este pe galben, insa sunt multe infectari si in judet.

Craiova spre scenariul rosu

Azi avem  2,92/1000  la Craiova conform incidentei cumulate in ultimele 14 zile, ceea ce inseamna ca ne indreptam spre scenariul rosu. Adica am calcat iar pe bec, iar becul este rosu 🙁

Doljul este inca galben, dar de la 1,92 a sarit la 1,97 🙁

15 Martie Dolj 1,97 la mie

Bineinteles ca nu-mi convine daca se vor reinchide restaurantele si salile de spectacol in Craiova.

Dar asta-i cea mai mica problema, chestiunea grava este ca s-a depasit „recordul negativ” de internari la ATI de la inceputul pandemiei. Deja nu mai sunt locuri la ATI in multe spitale covid, cu alte cuvinte valul 3 a venit si trebuie sa-i facem fata.

15 Martie 2021 vs 15 Martie 2020

Ma intrebam in articolul trecut cum vom fi la 15 Martie 2021, la 1 an de la declansarea pandemiei si a starii de urgenta in Romania.

Cum sa fim? Cam ca anul trecut, adica nu la fel de rau ca alte tari din Europa, insa cu un sistem medical mult mai fragil.

Diferenta fata de Martie 2020 o fac milioanele de romani imunizati deja de boala si cei peste 1 milion de vaccinati. Sper ca alta diferenta sa fie ca nu mai intram in lockdown si in stare de urgenta.

O alta diferenta pentru mine fata de anul trecut este ca am trecut prin covid. Am experimentat simptome usoare si se presupune ca si imunitatea este usoara, adica 3-4 luni.

La final de Martie vreau sa-mi fac testul antigen, sa vad daca mai am ceva urme de anticorpi inainte de vaccinare.

Ca sa vezi coincidenta, pe 15 Martie se da startul inscrierilor pentru vaccinare a populatiei generale. Sa speram ca merge sistemul fara blocari, singura care vreau sa se blocheze fiind cresterea cazurilor de infectari cu covid.

Azi am reusit sa ma programez pe platforma, ceea ce va doresc si voua.

Nu stiu cand ma ajunge randul, am cateva sute de persoane inscrise inainte. Asa ca stau cuminte si astept notificarea autoritatilor.

Spor!

Update:

Craiova depaseste pe 16 Martie pragul de 3/1000 🙁

Craiova peste 3 la mie

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.