Tacerea e de eseu, dar si cu 4 premii

Corbu a lansat pe 13 Decembrie albumul „Cei care tac”, printr-un eveniment online la care am participat. Mi-a placut ce-am ascultat, atat din puncte de vedere muzical cat si al celor spuse de speakeri. Acum va spun ca tacerea e de eseu.

Adica va dau un motiv pentru a participa la un concurs soldat cu premii muzicale, literare si de influencer marketing. Plus autografele de rigoare 🙂

Eseu Tacerea

Tacerea e de eseu in concursul Corbu

Imi place stilul Corbu si m-am bucurat de toate evenimentele pe care le-au avut in Craiova. Cel mai recent a fost in Septembrie 2020, cand se mai relaxasera restrictiile. Chiar despre pandemie a fost evenimentul, dar si despre cum s-o ocolim cu muzica si cuvinte scrise.

Va spun fara ocol ca asteptam cu nerabdare lansarea albumului Cei care tac. Nu ma refer la lansarea online, ma gandeam la un eveniment offline. Credeam ca lansarea literar-muzicala din toamna trecuta a fost doar incalzirea si antrenamentul pentru noul album.

Am intuit eu ceva, doar ca gandul literar-muzical a prins alta forma si alt contur 🙂 Acum fiind in pandemie si cu restrictii actualizate, Corbu lanseaza mai intai un concurs.

Pornind de albumul „Cei care tac”, sunteti invitati la un concurs de creatie eseistica. Ati ghicit, tema eseului este chiar Tacerea.

Corbu - lansare online a albumului Cei care tac

Daca iubesti muzica, literatura sau legatura dintre ele, esti invitat sa-ti dai concursul in perioada 22 Martie – 7 Aprilie 2020.

Deadline-ul pentru trimiterea eseurilor este 7 Aprilie ora 23:59, pe adresa de e-mail corbu@panacorbului.ro cu mentiunea „Pentru concurs”.

Esti rugat sa nu-ti semnezi eseul nu cu numele tau, ci cu cu un motto ales din textele pieselor albumului Cei Care Tac. Apoi sa adaugi motto-ul in partea dreapta sus a paginii word, in italic, Times New Roman 12 pct.

Mai sunt si alte conditii:

 • eseul pe tema Tacerii trebuie sa contina maximum 2 pagini,
 • textele se scriu cu diacritice in Word, Times New Roman 12 pct., spatiere 1 rand.

Premii muzicale si literare

Poate vi se par prea multe conditii si pretentii legate de forma si alte detalii tehnice. Hai sa va fac pofta si cu premiile, in numar de 4:

 • Premiul I – un album Cei Care Tac, cu autograf,
 • Premiul al II-lea – un exemplar din „Confesiunile Amiralei Noir” de Luiza Mitu, Editura Aius, 2020, cu autograf,
 • Premiul al III-lea – un exemplar din „Bunavestire Delicioasa. Ocolul pandemiei în 33 de cânturi”, Luiza Mitu, Sergiu Boldor (editori), Editura Aius, 2020, cu autograf,
 • Premiul Juriului – un exemplar din „Ce ne facem, dom’le, cu influencerii astia?”, Cristian China-Birta, Editura Hyperliteratura, 2021, cu autograf.

Premiile vor fi oferite dupa o jurizare realizata de:

 • Marian Coman (scriitor),
 • Cristian China Birta (specialist în social media),
 • Marius Pop (muzician),
 • Sergiu CORBU Boldor (muzician),
 • Luiza Mitu (scriitor).

Apoi pe 14 Aprilie,  la ora 19:00 vor fi anuntati castigatorii pe pagina de Facebook Corbu.

Dar pana atunci va las cu o definitie ajutatoare si cu o precizare.

Eseu: studiu de proportii reduse, in care autorul ataca probleme de ordin filozofic, literar, stiintific etc., expunand un punct de vedere personal, fara a epuiza subiectul.

Fiind clara definitia ajutatoare, sa inchei cu o frumoasa precizare.

Tacerea e de eseu

In cazul în care exista mai multe eseuri care merita sa fie puse in valoare, organizatorii concursului intentioneaza sa le publice intr-un volum. Pai nu v-am spus deja ca au facut ocolul pandemiei in 33 de canturi. De ce-ar fi mai greu in eseu? 🙂

Tacerea e de eseu, dar puteti sa spuneti tuturor despre concurs 🙂

Spor castigator!

In loc de incheiere

Iar daca n-ati participat inca live la un eveniment Corbu, cred ca trebuie sa va las cateva exemple.

P.S.

Inca nu ma bag la eseu, dar va fac pofta cu PA. Adica abrevierea de la Proza Arhiscurta vere, nu PA-PA si la revedere 🙂

Mi-a venit ideea cautand pe blog dupa cuvantul cheie tacere. Apoi cautand si pe Google dupa Pana Corbului, am avut urmatoarea revelatie:

Seminte de cuvinte vinete scrise negru pe portativul alb, un soi semitimpuriu de manifestare sincera prin muzica, fructuos si piriform alungita in lumina sufletului.

2 Comments

  • Daniel Botea

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.