Beethoven in concert si-n 2021 la Filarmonica Oltenia

Daca anul trecut a fost dedicat lui Ludwig van Beethoven, asta nu inseamna ca in 2021 nu mai avem Beethoven in concert. Ba dimpotriva, suntem antrenati si abia asteptam sa continuam periplul muzical inceput anul trecut.

Beethoven in concert

Ludwig van Beethoven pe toate scenele

Anul trecut a fost dedicat lui Beehoven, de la a carui nastere s-au implinit 250 de ani in 2020.

Asa ca inainte sa inceapa pandemia, ne-am bucurat de debutul anului international Beethoven la Filarmonica Oltenia.

Apoi concertele locale urmarite in sala sau online la Craiova au fost completate cu evenimentele SoNoRo. Chiar daca SoNoRo a fost transmis online in pandemie, pentru mine a reprezentat o adevarata bucurie.

Asa cum ii sta bine unui blogger, am abordat informatia muzicala din 3 surse diferite si n-am ratat Anul Beethoven la Mezzo TV.

Beethoven in concert la Mezzo TV

Aici au fost multe inregistrari din concerte mai noi sau mai vechi, avand in prim plan personalitati precum Karajan, Bernstein, Zimerman, Thielemann, Blomstedt, Buniatishvili, Mutter s.a.

Herbert von Karajan

La Mezzo TV anul dedicat lui Beethoven nu s-a rezumat la concerte clasice ci a mers si pe teritoriul operei si al dansului.

Beethoven in spectacole de opera si dans

Toate acestea s-au intamplat in 2020, anul acesta dam o noua pagina si continuam cu Beethoven in concert.

Beethoven in concert la Filarmonica Oltenia Craiova

Iata care era programul pregatit de Orchestra Simfonica a Filarmonicii Oltenia, condusa de Dumitru Cârciumaru

  • Ludwig van Beethoven – Concertul nr. 4 in Sol major pentru pian si orchestra, op. 58,
  • Ludwig van Beethoven – Simfonia nr. 7 în La major, op. 92.

Din pacate concertele sunt anulate pana pe 13 Aprilie. Atunci sper sa fie o zi mai norocoasa si sa depasim si acest impas al pandemiei.

concert anulat

Daca s-a anulat concertul, sa ne amintim totusi de momentele bune de pana acum. Alaturi de Dumitru Cârciumaru ne-am bucurat la inceput de an, la un Concert Extraordinar de Anul Nou, presarat cu surprize.

Pe pianistul Daniel Dascalu nu cred ca l-am ascultat in concert, asa ca abia astept sa-l vad pe scena in Craiova. Macar online as fi vrut, pentru ca suntem inca sub restrictiie impuse de depasirea pragului de 3 la mie in Craiova.

Concertul era prevazut pentru data de Vineri, 9 Aprilie de la ora 19:00. Sper sa-l urmarim candva macar online, pe canalul Youtube al Filarmonicii Oltenia.

Spor incantator!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.