Salvamont Romania, 52 din 117 si aplicatie mobila noua

August este luna de vacante si concedii. Dar si luna cu cele mai multe interventii Salvamont Romania si, din pacate, cu cele mai multe incidente.

52 de ani de Salvamont Romania pe 1 August

1 August da startul celei mai aglomerate luni din punct de vedere turistic. Procentual si interventiile salvatorilor montani sunt cele mai multe in aceasta luna.

Probabil ca este luna in care se aude cel mai des numele Salvamont. Acesta este motivul pentru care pe 1 August se aniverseaza Ziua Salvamont Romania.

Salvamont Romania – Asociatia Nationala a Salvatorilor Montani din Romania este unicul serviciu de salvare montana din tara noastra. Iata si cateva cifre din ultimii 10 ani:

  • serviciu de dispecerat 24/7,
  • peste 100 000 de interventii de succes,
  • peste 275 000 de apeluri preluate,
  • peste 65 000 de turisti salvati.

In 2021 Salvamont a aniversat pe 1 August 52 ani de activitate sub acest nume si 117 ani de la atestarea primelor structuri organizate de salvare montana.

Despre vechimea structurilor de salvare ar fi multe de povestit, insa Salvamont ne ancoreaza in actualitate cu o noua versiune a aplicatiei mobile.

Aplicatia Salvamont

Eram inca la Corcova Trail Race pe 1 August, stiind bine zona. Dar cum Sambata pregatim o expeditie blogsferica la Ranca #prinGJ, mi-am instalat acum aplicatia Salvamont.

Aplicatia Salvamont Romania

Aplicatia Salvamont este dezvoltata impreuna cu Vodafone Romania, fiind deocamdata disponibila doar pentru telefoanele cu sistem Android.

La ce este buna inca o aplicatie pe telefonul mobil?

De exemplu pentru a primi informatii daca explorati diverse zone sau daca sunteti la activitati sportive in spatii montane. In aplicatie mai gasiti datele de contact ale structurilor Salvamont, in caz de nevoie. Iar daca sunteti intr-o situatie neprevazuta, gasiti un ghid de actiune de la specialisti.

Urgenta Salvamont

Insa aplicatia poate fi folosita si preventiv, nu doar cand sunteti la ananghie ­čÖé

La sectiunea Intreaba, utilizatorii aplicatiei pot intra in contact cu un reprezentant local pentru a afla raspunsuri despre

  • conditiile montane,
  • ghidare,
  • starea versantilor,
  • riscul de avalansa,
  • practicabilitatea traseelor.

Intrebari Salvamont Romania

Mai mult, in caz de urgenta utilizatorii au la dispozitie butonul SOS. Acesta transmite un semnal de alarma unui dispecerat Salvamont din zona in care se afla. Pe baza acestui semnal se face localizarea inclusiv a turistilor in miscare si interventia.

Start tracking Salvamont Romania

La Multi Ani Salvamont Romania! La Multi Ani salvatorilor montani!

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.