Mentalitatea de invingator si planul de crestere a campionilor

Am vazut avanpremiera Regele Richard crescand campioni la Inspire Cinema si am apreciat mentalitatea de invingator sadita de la varste fragede.
King RIchard si mentalitatea de invingator

Mentalitatea de invingator

Filmul este despre mai mult decat sport. Este un film despre supravietuire si teluri inalte, sportul fiind vazut ca o cale de izbavire. Daca il stiti pe Will Smith zvelt si descurcaret in filme de actiune, acum este intr-un rol total diferit. Cu picioarele subrede, dar cu planul pus la punct si cu teluri inalte, nimic nu-i sta in cale. Nici saracia, nici culoarea pielii, nici vecinii sau bandele de cartier.

Richard a trait intr-o perioada in care segregarea rasiala i-a marcat copilaria. Acum are in minte un plan prin care fetele sale sa castige respectul lumii intregi.

Antrenamentele se fac in conditii minimale, insa cu indemnuri motivationale pe gardurile din jurul terenului.

mentalitatea de invingator

Specialistii din tenis vad o singura cale, dar Richard pune accentul pe copilarie, educatie si construirea increderii.

El este singurul care crede ca Venus va fi prima afro-americana #1 mondial in tenisul feminin. Iar cand specialistii incep sa vada in Venus un viitor „Michael Jordan” in tenis, Richard insista ca are doi Michael Jordan acasa. Si ca Serena va deveni cea mai buna tenismena din toate timpurile. Probabil din acest motiv numele filmului este King Richard.

sportul alb cu campioni de culoare

V-ati prins, filmul este bazat pe povestea familiei Williams si a campioanelor din tenisul feminin, Venus si Serena Williams.

Familia si sportul

Imi place sportul, joc cu placere tenis de masa, volei, tenis de camp, fotbal, basket si badminton, iar in weekend alerg cativa kilometri. Iarna imi place sa schiez, mai ales cand nu suntem in pandemie.

Desi la unele sporturi performez peste medie, n-am facut niciodata sport de performanta, ci intotdeauna de placere. Insa am avut placerea s-o vad pe Daria mea facand dans sportiv. Adica sport de performanta cu program saptamanal de antrenament si vacanta cu cantonament.

dans sportiv

Placerea era de doua feluri. Pe de o parte eram incantati sa vedem ca-si face singura programul si-l respecta, ca sa aiba timp si de scoala si de sport. Plus ca dansul sportiv dezvolta un corp frumos, spirit de echipa si pofta de viata.

Mai erau si „placeri” de genul deplasari in weekend prin toata tara sau costuri mari pentru rochii si pantofi de dans. Insa toate neplacerile parintilor paleau cand vedeau copiii multumiti alaturi de cupele castigate la concursuri.

Cand medaliile sau diplomele erau obtinute in alte tari, uitai si oboseala drumului cu autocarul si tot stresul pana la Maribor ­čÖé

diplome si medalii

Desi dansul sportiv si tenisul sunt sporturi complet diferite, mi-am amintit de emotiile competitiilor vazand filmul King Richard. Mi-am amintit si de mentalitatea de invingator care se construieste pas cu pas. Dar si despre faptul ca despre sportivii romani se spune in general ca n-au mentalitate de invingator.

Cred ca este un film care ar trebui vazut de toti sportivii profesionisti, de antrenori si de iubitorii sportului. Este un film motivational, despre incredere, sport, viziune si incrancenare.

Spor invingator!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.