Finala la Melbourne pentru Simona Halep

Simona Halep joaca finala la Melbourne, daca tot a ramas singura romanca in competitiile din Australia. Dupa un debut bun, cu 4 romance cafilicate mai departe, numarul lor s-a injumatatit pana cand in final a mai ramas doar Simo.Finala la Melbourne pentru Simona Halep

Finala la Melbourne dupa o semifinala buna

Dupa momentele de cumpana din sfertul prelungit cu elvetianca Viktorija Golubic, Simona Halep a avut o semifinala mai clara cu chinezoaica Zheng Qinwen.

semifinnala Melbourne

Serviciul i-a functionat mai bine azi, iar momentele de enervare au fost mai rare. Cam atat se poate spune despre meciul de azi, in rest statistica este concludenta.

statistici semifinale Melbourne 1

Ca sa ajunga in finala la Melbourne, Simo a trecut mai intai de reprezentanta gazdelor, australianca Destanee Aiava cu 7-6, 6-1.

A urmat victoria in 2 seturi impotriva compatrioatei Gabriela Ruse. Apoi, dupa victoriile cu elvetianca Golubic si chinezoaica Zheng, urmeaza finala cu rusoaica Veronika Kudermetova.

Simona Halep spre finala la Melbourne

Indiferent de nationalitatea adversarelor, Simona Halep a crescut incet dar sigur ritmul de joc. Si serviciul s-a imbunatatit de la meci la meci, dar mai este loc de mai bine pana la Australian Open.

Pana atunci Duminica de la ora 08:00 este finala la Melbourne cu rusoaica Veronika Kudermetova.

Finala Duminica la ora 08:00

Anul 2021 a fost un an fara trofee, dar cu accidentari pentru Simona, care trebuie sa-l uite cat mai repede. Sa nu uitam insa ca totusi, in 2021 Simona batut-o de 2 ori pe Kudermetova. Mai intai chiar in Australia, la Australian Open in 2 seturi, apoi si la Moscova tot in 2 seturi.

Anul 2022 incepe in alte conditii pentru Simona, iar primul turneu ar putea sa se transforme in primul trofeu. Indiferent de deznodamantul finalei in care este favorita, Simona s-a retras de la turneul de la Sydney, fiind inlocuita de compatrioata Jaqueline Cristian.

Ma bucur sa o vad pe Simona bucuroasa, cu zambetul pe buze si cu obiective clare pentru 2022. Deja va mai urca in clasamentul WTA dupa finala de la Melbourne, dar sper ca momentul cel mai bun sa fie in saptamana a doua de Australian Open. Atunci vor fi meciurile adevarate cu jucatoarele din top #10, unde Simona si-a propus sa revina in acest an.

Hai Simona!

Hai Simona!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.