Teatrul de Vara la putere estival-culturala

Am fost aseara la Teatrul de Vara din Parcul Nicolae Romanescu. RMN-ul lui Cristian Mungiu a adunat suficient public, chiar daca nu toti au ramas pana la final. Ei bine, finalul a fost interesant prin prezenta a 2 personaje din film, un roman si un srilankez.

Proiectie speciala RMN in Parcul Romanescu

Daca va mai amintiti protestele de la Ditrau, impotriva muncitorilor din Sri Lanka angajati la brutaria locala, acesta este subiectul.

Dar mai presus de toate filmul este un RMN al unei societati anchilozate. Sunt surprinse in detaliu temeri, prejudecati si fake-news asimilate cu lejeritate.

Fara sa vreau am facut si eu un mic RMN al publicului venit la Teatrul de Vara. Au fost cativa care au stat doar cat au fumat, vorbit si mancat floricele. Bine ca s-au ridicat in grup si-au plecat, pentru ca era suficient de greu sa urmaresti filmul si fara bruiajul produs de ei.

Pai da, in film se vorbeste in romana, maghiara, germana, engleza, franceza si singaleza. Subtitrarea este cand in romana, cand in maghiara si orice distragere te costa pierderea momentului.

A fost interesant la final sa aflam de la Alin Panc mai multe detalii despre filmarea R.M.N. De la srilankezul care a jucat rolul conationalilor veniti la munca am aflat impresii despre Romania.

Daca tot eram cu blogoltenii la proiectia de film organizata de Casa de Cultura Traian Demetrescu, am facut si o poza de grup.

RMN la Teatrul de Vara

Tot in grup blogosferic sper sa ne bucuram si de stagiunea estivala de la Teatrul de Vara.

Teatrul de Vara in stagiunea estivala

Vinerea trecuta n-am fost la inchiderea stagiunii la Filarmonica Oltenia. Motivul a fost inaugurarea Gradinii comunitare, loc in care ar putea avea loc si cateva proiectii de film.

Dar dupa proiectia RMN de la Teatrul de Vara, vreau sa va spun mai multe detalii despre Stagiunea Estivala a Filarmonicii Oltenia.

Stagiunea estivala a Filarmonicii Oltenia Craiova

Debuteaza pe 8 Iulie cu un concert simfonic Sabin Pautza, alaturi de Orchestra Simfonica a Filarmonicii Oltenia.

Pe 15 Iulie avem concert coral Forever Young alaturi de Corala Academica a Filarmonicii Oltenia sub bagheta Manuelei Enache-Pirvu.

Stagiunea estivala se incheie in stil mare pe 29 Iulie, cu un concert de Tango Simfonic cu Analia Selis si Marian Castro.

Cei 2 au fost protagonistii unui spectacol de exceptie in 2021, marcand 100 de ani de la nasterea lui Piazzolla.

In Martie 2021 erau conditii de pandemie, cu maximum 120 de persoane in Sala Filarmonicii Oltenia si mastile la purtator.

Acum intrarea este libera iar concertul de la Teatrul de Vara sper sa fie o incantare pentru toti iubitorii de muzica din Craiova.

Spor incantator!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.