Vinete impanate la Miercurea fara carne

Dupa vinete umplute a venit randul pentru vinete impanate, care au fost mai intai feliate. Pai daca nu acum este sezonul vinetelor, atunci cand?

Vinete impanate la micul dejun

La vinetele umplute am folosit mai multe ingrediente (ceapa, rosii, ardei, dovlecel, miezul de la vanata, ou).

vinete umplute si Aperifrais

La vinete impanate este mai simplu. Se feliaza vanata dar nu se taie pana la capat, astfel incat sa se tina intr-o singura bucata. Feliile se impaneaza cu Mozzarella, ardei capia si felii de rosii.

vinete impanate cu branza, ardei si rosii

Se pune sos de rosii de jur imprejur, se orneaza cu parmezan ras si se lasa la cuptor.

vinete impanate la cuptor

Cand mai scade sosul si incep sa se coaca vinetele, sunt cam gata de scos din cuptor.

vinetele in sos de rosii

Mie imi place sa ramana mai mult sos, dar puteti sa le faceti si mai crocante, dupa gust.

vinetele coapte cu mozzarella, rosii si ardei capia

Indiferent cum va place sa mancati vinetele, acestea aduc beneficii sanatoase pentru organism:

  • bogate in nutrienti precum fibre, proteine, mangan, folati, potasiu, Vitaminele K si C, niacina, magneziu si cupru,
  • pe langa vitamine si minerale, vinetele sunt bogate in antioxidanti de tipul antocianilor (nasunina),
  • reduc riscul bolilor de inima,
  • controleaza nivelul zaharului din sange,
  • potrivite pentru slabit,
  • pot combate cancerul.

M-am dedulcit si la o portie de orez cu lapte si scortisoara, plus o negresa.

orez cu lapte si negresa

In intervalul dulce am continuat cu antociani din struguri negri si cu resveratrol din ciocolata neagra.

struguri si ciocolata neagra

Ceaiul cald l-am lasat pentru zile mai reci. Desi vremea este mai mult ploioasa, s-a mai incalzit.

Fasole verde cu mamaliga la pranz

La pranz ma pregatesc pentru o portie de fasole verde cu mamaliga. Este o combinatie simpla si de efect, pe care o apreciez cu fiecare ocazie.

fasole verde cu mamaliga

Pentru seara nu stiu inca ce voi pregati, dar va fi ceva care merge cu vin alb de Thassos. Probabil cascaval pane sau branza pe gratar, pe care le voi acompania cu o salata de rosii cu ceapa verde.

Pofta buna fara carne!

Update:

Eu n-am avut azi ciuperci in meniu, dar va poftesc la o placinta cu ciuperci de la Brindusa.

2 Comments

    • Daniel Botea

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.