Azi am savurat vinete umplute, ca sa-mi treaca de dorul vacantelor din Grecia. Asa ca am adaptat un Papoutsaki grecesc la Miercurea fara carne si la ziua de 14 Iulie.
Oua de rata de dimineata
Pentru de dimineata am continuat cu oua de rata. Le-am facut ochiuri moi-cleioase si le-am mancat cu mamaliga.
Am completat cu rosii si cam asta a fost. Imi place la ouale de rata ca raportul dintre galbenus si albus este mai echilibrat. In sensul ca galbenusul este mai mare si albusul mai compact.
In intervalul dulce am mancat caise (raritate de vreo 2 ani) cu ciocolata neagra.
Avem caisi in curtea de la job, dar de vreo 2 ani nu s-au mai facut. Adica pomii au inflorit saracii, dar pe urma a venit frigul si-au cazut toate florile.
Vinete umplute cu legume tocate si cu parmezan
Ca tot e Ziua Frantei, auberginele le-am asezonat cu Aperifrais – Saveur de Cote D’Azur.
Cum sunt fan branza, gasesc la Delaco mai multe feluri de Aperifrais. Mai exista si Aperifrais Saveur de Provence, dar azi am calatorit gustativ pe Coasta de Azur. Nu stiu daca pe-acolo fac aubergine umplute, insa eu le-am asezonat bine in farfurie.
Dar pana la asezonare, iata ce-au avut vinetele in dotare:
- ceapa,
- rosii,
- ardei,
- dovlecel,
- miezul de la vanata,
- ou.
Deasupra e presarat un pic de parmezan ras. Asa aratau abia scose din cuptor.
Asa arata vinata inconjurata de Aperifrais.
Si asa arata farfuri dupa 🙂
Aceasta delicatesa pe baza de vinete umplute se poate manca rece, adica e adecvata caniculei care nu ne mai lasa.
Seara ma pastrez pentru o salata de rosii cu branza. Am pus si o felie de icre pe paine Wasa.
Iar mai tarziu am savurat o lubenita rece cu Ouzo.
Pai da, o fi azi 14 Iulie, dar mie mi-e dor de vacantele grecesti 🙂
Pana atunci retete de Papoutsaki sau Papoutsakia gasiti multe pe net, eu am selectat o reteta fara carne.
Pofta buna fara carne!
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei