Mi-a placut formatul de sushi oltenesc cu icre si salata de vinete de Miercurea trecuta. Asa ca am zis sa-l perfectionez simplu olteneste 🙂
Oltenii verzi sunt obisnuiti sa manance praz crud, dar ce te faci cu neoltenii? Pentru ei am incercat azi rondele de praz perpelite in 2 moduri diferite 🙂
Sushi oltenesc dis de dimineata
De data asta am pregatit rondelele de praz inainte de a le umple cu icre de hering si salata de vinete.
Jumatate dintre rondele le-am tinut 1 minut in apa fiarta, cat sa se inmoaie un pic. Impreuna cu restul rondelelor crude le-am pus in tigaia de clatite incinsa.
Au iesit mai bine cele fierte, un fel de praz wedges 🙂 Indiferent de modalitatea de pregatire, rondelele perpelite sunt mai greu de umplut.
Motivul este simplu, rondelele perpelite nu-si mai mentin forma rotunda, ba chiar se aplatizeaza. A fost aproape imposibil sa mai pun dopul negru de alge, asa ca le-am pus drept suport.
A iesit un sushi oltenesc mai gustos, dar mai migalos 🙂
Mi-a mai venit o idee, dar o las pentru data viitoare. M-am gandit sa perpelesc prazul intreg cu putin unt in tigaia de clatite. Abia apoi sa tai bucatile si sa scot rondelele. In felul asta sper sa se pastreze mai bine forma rotunda a rondelelor si sa fie mai usor de umplut.
La cat de sanatos este prazul, ma gandesc sa gasesc o ocazie speciala pentru sushi oltenesc. Adica sa pregatesc prazul in toate felurile, si crud si perpelit. Iar la umpluturi sa ma extind si la zacusca, crema de branza si alte tartinabile.
In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am savurat struguri cu ciocolata neagra. Pai nu v-am spus ca am fost in weekend la cules de struguri in Dealu Mare?
Nu doar ca am cules si am mancat, dar am luat cativa struguri si acasa. Pe langa Merlotul pe cules, am gasit si cativa struguri albi, foarte bine copti.
Pentru ca s-a facut racoare dimineata, am bagat si-un ceai fierbinte. De frig am uitat sa-l pozez, insa trebuie sa ma credeti pe cuvant ca a fost ceai verde, lamaie si miere 🙂
Salata orientala la pranz si must mai pe seara
La pranz am o salata orientala in care am pus si ceva praz 🙂
In rest ingredientele obisnuite:
- cartofi,
- ceapa rosie,
- ou fiert,
- patrunjel,
- masline,
- ulei de masline,
- otet.
Pentru seara am o ciorba de rosii, pe care o completez cu branza coapta, cat sa mearga cu un must. Pai da, tot de la Ziua Portilor Deschise la Crama Rotenberg am si mustul.
Doar ca din weekend pana acum a cam inceput sa intepe la limba suficient incat sa mearga cu branza perpelita.
Pofta buna fara carne!
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei