Antreprenori de idei care vin la conferintele online si offline

Despre antreprenori de idei ati auzit? Hai sa va explic ­čÖé

S-a nimerit ca in ultimul timp sa particip online sau offline la mai multe evenimente dedicate afacerilor si antreprenorilor.

Afacerile abordate sunt diverse, insa ideile se intrepatrund de multe ori. De-aici si pana la ceea ce poate fi aplicat in propriul business nu mai este decat un pas. Cum acest pas conteaza intotdeauna, pentru mine primul pas este sa particip la astfel de evenimente.

Antreprenori de idei utile

Ca nu trebuie sa-ti tii toate ouale in acelasi cos auzi mai ales in domeniul financiar. Dar cand auzi acest concept detaliat de un antreprenor, incep sa-ti vina si tie idei.

Sa gasesti o nevoie neacoperita a pietei si s-o rezolvi cu afacerea ta este un fundament de la care ar trebui sa plece orice afacere. Cand auzi mai multi antreprenori vorbind despre asta la evenimente diferite si avand afaceri diverse, iti intra mai bine-n cap ideea de baza.

Rabdare si materiale locale naturale, de calitate. Este o alta idee care se regaseste sub diferite forme in ideile de afaceri.

Nu in ultimul rand intrarea pe piete mult mai mature decat piata interna reprezinta o experienta castigatoare.

Iar cand auzi ca exportul sau extinderea in exterior porneste ca raspunsul la cerintele diasporei romanesti, parca se schimba perspectiva.

Ca sa nu ziceti ca sunt vorbe goale, va dau si cateva exemple.

Online am fost cu ochii-n 4 la Conferinta ADN Antreprenor.

Cred ca m-a mirosit Facebook si mi-a adus in feed podcastul SuperBlog firele povestii Confort Merino.

Inainte sa ma influenteze online-ul, ma inscrisesem la o intalnire de marketing la Craiova Business Club.

Acum sunt pe picior de plecare spre Bucuresti, unde voi fi prezent la Webstock, cea mai mare conferinta de social media din Romania.

Nu lipsesc nici de la Salonul Gastronomic Revino, dupa ce am redeschis sezonul cu primul targ de vinuri tot la Revino.

Credeati ca am terminat? Abia astept saptamana viitoare Super Antreprenori Craiova.

De ce sa participi la astfel de conferinte

Pot sa retin de la fiecare eveniment macar 1 idee care sa ma ajute in viata sau in business? Pai sunt deja mai castigat decat daca as fi stat acasa cu ochii-n televizor sau in calculator. Daca adaug si posibilitatea de networking in cazul evenimentelor offline, sper ca este clar avantajul.

Ca sa vedeti cum se leaga unele cu altele, am sa va dau un singur exemplu. Hai 2 ­čÖé

Saptamana trecuta am fost la o degustare de cafea de specialitate. Nu sunt mare bautor de cafele, dar sunt pasionat de degustari si de descoperiri cu gust.

La degustare am fost curios ce se intampla cu ciresele de cacao, adica fructele ale caror samburi se folosesc la cafea. Ne-au explicat pasionatii de cafea, dar cum nu mi-am notat, am uitat numele.

Ei bine, azi la ADN Antreprenor ce informatie credeti ca am savurat cu nesat?

ADN de antreprenori de idei

Al doilea exemplu are treaba cu networkingul si este de la intalnirea de aseara de la Craiova Business Club. Ca sa vedeti cum se leaga lucrurile, despre marketing ne-a vorbit Cosmin Jardianu din Cluj.

Am avut si o repriza de networking in care trebuia sa ne prezentam brandul. Dar nu oricum, ci intr-un mod cat mai memorabil, astfel incat sa ne voteze ceilalti.

prezentarea brandului la Craiova Business Club

Surpriza a fost ca la intalnire sa fie reprezentat si INAS. Adica un brand craiovean pe care il promovam inainte de 2000 cand lucram pentru Vitrina Advertising din Cluj. Uite ce mica-i lumea ­čÖé Evident ca am votat INAS la concurs, fiind memorabil pentru mine de multa vreme. N-am fost singurul votant, pentru ca a castigat si unul dintre cele 3 premii florale de sezon.

INAS

Am catigat si eu un premiu surpriza la prezentare, dar premiul cel mai valoros a fost altul. La discutiile de final am pus tara la cale pe drumul vinului alaturi de alti pasionati din Craiova Business Club ­čÖé

antreprenori de idei ce vin

Spor participator!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.