Rossini in concert la Filarmonica Oltenia Craiova

Celebrele uverturi ale lui Gioachino Rossini vor rasuna pe scena Filarmonicii Oltenia Vineri, 10 Februarie, de la ora 19:00.

De obicei uverturile sunt la inceput, insa acum spectacolul va incepe cu un inedit concert pentru vioara si orchestra. Solist va fi tanarul violonist Antonio Piculeata.

Rossini in concert italian

Orchestra Simfonica a Filarmonicii Oltenia, sub bagheta dirijoarei italiene Susanna Pescetti, ne-au pregatit urmatorul program:

 • Max Bruch: Concertul in Sol minor pentru vioara si orchestra, op. 26,
 • Gioachino Rossini: Uverturile operelor:
  • „Sigismund”,
  • „Torvaldo si Doliska”,
  • „Semiramida”,
  • „Mahomed II”,
  • „Wilhelm Tell”,
  • „Il Signor Bruschino”.

Uverturile lui Rossini la Filarmonica Oltenia

Un excelent fragment din Wilhelm Tell de Rossini am aplaudat de curand la Filarmonica Oltenia, cu HKB Trombone Quartet pe scena.

Atunci am avut la Craiova un solist din Italia. Acum vom urmari o suita de 6 uverturi ale compozitorului italian, toate sub bagheta dirijoarei Susanna Pescetti.

Susanna Pescetti este director artistic si vicepresedintele Orchestrei de cameră “I solisti di Napoli”. Alaturi de Asociatia “Napoli Capitale Europea della Musica”, ea contribuie la redescoperirea patrimoniului operistic napolitan din secolul 17. Pentru merite artistice deosebite, Susanna Pescetti a fost decorata de Presedintele Italiei cu Medalia de Onoare.

Momente speciale la concert

Din pacate nu voi putea ajunge la concert Vineri, fiind plecat la un alt eveniment. Dar cu o asemenea prezenta muzicala, m-am si gandit care este urmatoarea miscare.

Dupa ce apare concertul pe canalul Youtube al Filarmonicii Oltenia, voi savura momentele muzicale alaturi de un prosecco.

Pana atunci sa va mai dau un motiv pentru care voi nu trebuie sa lipsiti de la spectacol.

Solistul concertului pentru vioara si orchestra, Antonio Piculeata, provine dintr-o familie de muzicieni renumiti in Romania. Antonio s-a nascut la New York si a debutat ca solist la varsta de 9 ani, intr-un concert in Sala Ateneului Roman.

La varsta de 12 ani a urmat lectii private la celebra Juilliard School of Music cu Li Lin si asistentul său, Kenneth Renshaw. Au urmat studii aprofundate cu profesorul rus Viktor Basis, la Scoala de muzica Lucy Moses din New York.

Acum, dupa ce pe 8 Februarie a implinit 16 ani, va fi prezent la Craiova in concertul din 10 Februarie.

Am mai aplaudat anul trecut Oda Bucuriei sub bagheta unui dirijor de 18 ani. Acum va fi o bucurie pentru cei prezenti sa descopere un violonist de numai 16 ani.

Accesul la spectacolul de Vineri 10 Februarie, ora 19:00

Pretul general al biletelor este 50 lei. Pentru elevi, studenti si seniori, pretul biletelor este 15 lei.

Biletele se pot procura de la Agentia Filarmonicii Oltenia, Calea Unirii, nr. 16 in intervalul 10:00 – 18:00.

Biletele se pot rezerva si telefonic la 0251.414.698 sau se pot cumpara online de pe Entertix.ro.

Spor incantator!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.