Oratoriul de Craciun incheie festivalul Craiova Muzicala #50

Oratoriul de Craciun de Johann Sebastian Bach incheie festivalul international intr-un stil clasic si traditional, pe 15 Decembrie.

Oratoriul de Craciun

Final de festival cu Oratoriul de Craciun la Craiova Muzicala #50

Parca mai ieri va spuneam ca incepe editia #50 a Festivalului International Craiova Muzicala. De atunci au fost momente memorabile in Craiova, cu sali pline la Filarmonica Oltenia si poze bucuroase la final.

poza de grup dupa Duelul viorilor

Sper ca v-ati bucurat de atmosfera festivalului in sala de concerte, pentru ca marturiile din social media reprezinta doar mici fragmente.

Pentru a desavarsi toate aceste momente incantatoare, finalul festivalului coincide cu un moment pe masura. La 119 ani de la primul concert al Societatii Filarmonice din Craiova vom aplauda Oratoriul de Craciun a lui Bach. Este o capodopera compusa de Johann Sebastian Bach in 1734, pentru a evidentia spiritul sarbatorilor de iarna.

Distributia acestui spectacol este pe masura operei, Orchestrei Simfonice si Coralei Academice ale Filarmonicii Oltenia alaturandu-li-se:

  • dirijor Nicolae Moldoveanu (Elvetia),
  • soprana Sophie Negoita (Elvetia),
  • mezzosoprana Claudia Codreanu,
  • tenor Andrei Mihalcea,
  • bas Iustinian Zetea (bas),
  • maestru de cor Bogdan Botezatu.

Amendamente triste pentru zile aniversare

Din pacate bucuria momentului este umbrita de propunerile pentru desfiintarea Coralei Academice a Filarmonicii Oltenia. Zilele trecute laudam aportul corului in spectacole de exceptie precum Rock the Symphony sau Carmina Burana. In paralel, in Consiliul Local Craiova se discuta raportul pentru desfiintarea Compartimentului Cor.

In urma cu 10 ani exista chiar si un Cor de copii al Filarmonicii Oltenia, iar acum se vorbeste despre „inutilitatea” corului. Nu stiu daca promotorii unor astfel de masuri fiscal-bugetare au fost la spectacolele Coralei Academice, incat sa motiveze in stilul „e de notorietate ca”.

Cred insa ca masura ar fi o greseala mult mai mare decat greselile gramaticale din amendamentele inaintate Consiliul Local. N-am vazut astfel de grija bugetara in cazul unor cheltuieli netraditionale, dar mult mai costisitoare, gen IntenCity.

Spor revenitor!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.