De Drag De Dragobete – 4D la Filarmonica Oltenia

De drag de dragobete am mai sarbatorit de cateva ori in Craiova, dar in alt context artistic. Acum abia astept concertul coral de la Filarmonica Oltenia.

De Drag De Dragobete - 4D la Filarmonica Oltenia Craiova

De Drag De Dragobete – 4D la Filarmonica Oltenia

Corala Academica a Filarmonicii Oltenia, sub bagheta dirijorului Bogdan Botezatu ne-a pregatit un program special de Dragobete.

Alaturi de pianista Corina Stanescu, soprana Olga Sain si Mihaela Dumitru (alto) vom fi purtati pe ritmuri muzicale traditionale si internationale.

Programul serii va fi o surpriza, asa ca voi detalia un pic despre artisti.

Bogdan Botezatu și‑a început cariera dirijorala in anul 2007, dupa finalizarea studiilor universitare. Este absolvent specializat pe dirijat de orchestra la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti. In acelasi an a inceput colaborarea cu orchestra de Camera a Operei Romane Craiova si cu ansamblul coral.

Bogdan Botezatu are si o frumoasa cariera didactică, colaborand cu

  • Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti,
  • Universitatea din Craiova,
  • Liceul de Arte Marin Sorescu.

Pianista Corina Stanescu este solist instrumentist al Filarmonicii Oltenia si maestru corepetitor la Opera Romana Craiova. Activitatea didactica o desfasoara in calitate de profesor asociat (acompaniament – corepetitie) la Departamentul de Muzică al Facultatii de Litere, Universitatea din Craiova.

Alaturi de violonistul Octavian Gorun, formeaza din 2005 un redutabil duo concertistic, pe care am avut ocazia sa-l ascultam in Craiova.

Tavi Gorun si Corina Stanescu

Soprana Olga Sain a absolvit Facultatea de Muzică din cadrul Universității de Vest din Timisoara la sectia canto. A inceput activitatea in Corul Filarmonicii Banatul, iar din 2001 este componenta Coralei Academice a Filarmonicii Oltenia.

Intre 2015 si 2017 s-a specializat la Universitatea Valahia din Targoviste sub indrumarea celebrei soprane Felicia Filip. In 2023 a obtinut un master in stiinrele educariei la Universitatea Libera Internationala din Moldova. Activitatea didactica a inceput-o la Liceul de Arte Marin Sorescu Craiova, iar din 2016 este manager si profesor de canto la Shine’s Arts Academy.

Mihaela Dumitru a studiat vioara la Liceul de Arta din Craiova. S-a initiat in arta interpretaiva corala datorita maestrului Alexandru Racu. Din anul 1995 este angajata a Filarmonicii Oltenia Craiova (sectia cor), alaturi de care a efectuat numeroase turnee in tara si-n strainatate.

Alaturi de membrii Coralei Academice a Filarmonicii Oltenia, artistii mentionati mai sus ne promis o seara deosebita la Craiova. Cum Dragobetele se intampla sa fie Sambata, concertul coral De Drag De Dragobete va fi sustinut Joi.

Accesul la concertul de Joi, 22 Februarie, ora 19:00

Biletele pentru spectacol au pretul general de 40 lei, iar pentru elevi, studenti si seniori pretul este 15 lei.

Biletele sunt disponibile online, dar si la agentia Filarmonicii Oltenia.

Programul agentiei este de Luni pana Vineri, intre orele 10:00 – 18:00. Informatii si rezervari se pot face si la telefon 0251.414.698.

Spor incantator!

Update:

Va las cu surpriza muzicala de la finalul concertului coral si cu mai multe imagini si video de la Filarmonica Oltenia.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.