Triplu concert de Beethoven la Filarmonica Oltenia

Avem triplu concert de Beethoven la Filarmonica Oltenia in aceasta seara, sper ca v-ati luat bilete. Nu de alta, dar acum e prea tarziu, concertul se desfasoara cu casa inchisa.

Triplu concert de Beethoven la Filarmonica Oltenia

Concert pentru vioara, violoncel si pian cu Alexandru Tomescu, Stefan Cazacu si Sinziana Mircea

Am mai avut concert pentru vioara, violoncel si pian la Craiova, dar nu cu artistii de pe afis si nu de Beethoven.

Alexandru Tomescu, Stefan Cazacu si Sinziana Mircea au fost de curand la Craiova cu ocazia turneului national Wind, Water, Earth. Acum revin la Filarmonica Oltenia pentru un triplu concert de Beethoven. Impreuna cu Orchestra Simfonica a Filarmonicii Craiova, dirijata de belgianul Eric Lederhandler, ne-au pregatit urmatorul program muzical:

  • Ludwig van Beethoven: Triplul concert in Do major pentru vioara, violoncel si pian, op. 56,
  • Serghei Rahmaninov: Simfonia nr. 1 in Re minor, op. 13.

Dirijorul belgian Eric Lederhandler isi desfasoara activitatea muzicala in Italia, colaborand cu urmatoarele orchestre:

  • Orchestra di San Remo,
  • Orchestra Sinfonica Siciliana,
  • Orchestra Metropolitana di Bari.

A fost numit recent numit Dirijor Asociat la Teatro Goldoni Livorno. A fost primul dirijor strain numit Director Muzical al Orchestrei Simfonice a Jiangsu Symphony Orchestra din China.

Triplu concert de Beethoven la Filarmonica Oltenia Craiova

Concertul pentru vioara, violoncel si pian a fost cantat o singura data in timpul vietii lui Beethoven. Pana in 1911 a fost inclus in lista „operelor pierdute”, dupa cum am aflat din cartea „De ce Beethoven”.

Triplul Concert a avut premiera publica in 1808, la Viena. La vioara a fost Carl August Seidler, iar la violoncel Nikolaus Kraft, cunoscut pentru maiestria sa tehnica. De altfel acest concert este prima lucrare a lui Beethoven in care foloseste tehnici avansate pentru violoncel.

Motiv in plus pentru mine sa astept cu nerabdare concertul lui Beethoven. Sper ca v-ati rezervat deja locurile si ne vedem la ora 19:00 pentru o seara de Vineri fabuloasa la Filarmonica Oltenia.

Spor incantator!

Update:

Va las cu un moment muzical din Triplul concert de Beethoven si cu mai multe imagini si video de la Filarmonica Oltenia.

 

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.