Despre Olimpiada Culinara va spun azi, dupa ce-am amintit despre Campionatul Mondial de Degustare Vinuri si World Sushi Cup. Am subliniat aceste evenimente mondiale deosebite pentru ca Romania a luat medalii la toate.
Olimpiada Culinara la Stuttgart cu medalii romanesti
Ca tot e azi Marti, 13 Februarie, sa fie cu noroc de Ziua Mondiala a Radioului! La mine e deja cu noroc, pentru ca am auzit la RFI despre Olimpiada Culinara de la Stuttgart. Flacara olimpica a dat startul aragazurilor si bucatarilor care s-au intrecut in 24 de echipe nationale.
Exact ca la o olimpiada sportiva, tarile participante au fost impartite in mai multe grupe:
- Malaysia, Estonia, Czech Republic, Switzerland, Hong Kong, Sweden,
- Portugal, Ireland, Australia, USA, Netherlands, Canada,
- Scotland, Cyprus, Slovakia, Italy, England, Norway,
- Spain, Romania, Poland, Finland, Germany, Iceland.
Aceste echipe nationale s-au intrecut in 2 probe culinare:
- Restaurantul Natiunilor,
- Chef’s Table.
Romania a obtinut medalie de argint la ambele probe.
Iata care a fost echipa care a reprezentat Romania la Stuttgart.
- Emanuel Mocan – Capitan,
- Marinica Bejenaru,
- Marian Zancianu,
- Alexandru Vreme,
- Alin Murariu,
- Georgian Tufa,
- Daniel Nistor,
- Florin Ciobanu,
- Mihai Ciprian Necula,
- Flavian Dobre,
- Chef Dragos Bercea – Manager Echipa.
De apreciat ca echipa romaneasca medaliata cu argint a impresionat cu preparate traditionale:
- fasolea batuta, interpretata cu slanina afumata,
- muschi de vitel si momite, cu garnitura de ceapa caramelizata cu magiun,
- nuci si magiun, impreunna cu prune pentru desert.
Participare romaneasca numeroasa si apreciata
In afara de competitiile nationale au fost mai multe intreceri culinare.
Spre deosebire de olimpiada sportiva, la cea culinara pot exista mai multe medalii de aur, argint si bronz. Insa departajarea in clasament se face in functie de punctele obtinute la jurizare.
Echipa Romaniei a fost numeroasa, participand la mai multe probe culinare de la Olimpiada.
Nu doar nationala de seniori a fost medaliata la Stuttgart.
Si echipa nationala de juniori a Romaniei a obtinut 2 medalii de bronz la Restaurantul Natiunilor si la Chef’s Table:
- Munteanu Dadiana – Capitan,
- Paul Antohi,
- Filip Adam,
- Mihai Petre,
- David Toader,
- Andreea Buzatu,
- Andrei Miron
- Bogdan Cozma – Manager Echipa.
Au mai obtinut cateva medalii si echipele regionale.
Medalie de argint – echipa regionala Belvedere Brasov:
- Ioan Florescu,
- Cornelia Ghisoi,
- Buzea Daniel,
- Holhos Paul,
- Bunea Ioana,
- Dragomir Carmela,
- Donosa Alexandra.
Medalie de bronz – echipa regionala About Taste Academy:
- Florin Popa,
- Nina Rus,
- Cerasela Lungu,
- Kenan Inci,
- Florin Kiss,
- Cecilia Ene,
- Rozalia Orban,
- Dalia Paduraru.
Spor continuator!
Pana la editia urmatoare, va las cu o video-recapitulare 🙂
Update:
Am aflat mai multe detalii despre meniul medaliat.
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei