Pachetele de primavara, extemporal pe foaie de orez

Hai la pachetele de primavara, daca tot e vremea asta ciudata pe-afara. Daca tot intram intr-un domeniu atemporal, am scos o foaie de orez si am dat extemporal 🙂

La placinte inainte (de masa de pranz)

Daca tot zici ca sta sa vina vara, pentru de dimineata am rememorat micul dejun de vacanta in Grecia. Adica placinte cu chefir. Am zis placinte pentru ca am mancat si placinta cu branza sarata, dar si cu spanac.

mic dejun de vara

Am completat cu o budinca imbuibata cu visine, ca sa fac trecerea spre intervalul dulce.

In intervalul 09:00 – 11:00 am savurat banana cu ciocolata neagra si-un ceai verde.

banana cu ciocolata neagra

Pachetele de primavara in stilul mare 🙂

Pana acum am mancat la Miercurea fara carne doar orez fiert in diverse stiluri. Daca tot am foi de orez am zis sa fac niste pachetele de primavara. Nu ma mai jucasem pana acum cu foile de orez, asa ca mi-au iesit ca niste sarmaloaie mai mari 🙂

Initial am incercat sa perpelesc foaia de orez in tigaie, ca pe tortilla. I-am pus si umplutura de mancare de pastai de fasole si ceapa verde. Doar ca atunci cand am vrutsa impaturesc, am constatat ca foaia devenise casanta.

foaie de orez gen tortilla

Asa ca am facut cu metoda traditionala prin care foaia de orez se tine 1 secunda in apa fiarta. Aici era umplutura pusa pe foaia inmuiata in apa fiarta.

ingrediente pachetele de primavara

Si aici incepuse operatiunea de impachetare.

impachetare de primavara

Pachetelele de primavara mi-au iesit ca niste sarmaloaie plastifiate 🙂

pachetele de primavara impachetate

Le-am si perpelit un pic in tigaie.

pachetele de primavara la perpelit

Asa arata minunatia la final. Ar fi trebuit sa le intorc cu partea innadita in spate, dar mi-a fost frica sa nu le rup mai rau 🙂

pachetele de primavara

La gust au fost foarte bune, mai ales ca au avut umpluturi cu ingrediente gustoase:

  • mancare de fasole verde,
  • oua de prepelita,
  • ceapa verde,
  • batoane de mozzarella,
  • castraveti murati,
  • salata de sfecla cu morcovi.

Seara ma pregatesc pentru o supa crema, icre de hering sau ce mai gasesc prin frigider.

Pofta buna fara carne!

Update:

Daca nu v-au ajuns placintele mele „a la grec”, va poftesc la Brindusa pentru placinta cu foi fine.

2 Comments

  1. Aluculesei Brindusa
    • Daniel Botea

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.