Nasty – documentar de exceptie dedicat lui Ilie Nastase

N-am apucat sa va zic despre avanpremiera Nasty, cu atatea plecari si evenimente din ultimul timp. Dar va spun ca am venit special, direct de la Arad la Craiova, ca sa nu ratez documentarul dedicat lui Ilie Nastase. Am fost alaturi de blogolteni la avanpremiera de la Inspire Cinema si a meritat tot efortul dupa drumul obositor.

blogoltenii la avanpremiera Nasty

Nasty – un documentar de exceptie

Nu stiu cati dintre voi l-ati vazut pe Ilie Nastase in tinerete, pe terenul de tenis macar la TV. Probabil ca majoritatea il stiu din cancanurile recente, insa tenismenul roman a fost primul #1 mondial in clasamentul ATP.

A ramas in memoria multor legende ale tenisului ca o prezenta inedita, un rebel si un show-man pe terenul de tenis. Iar cand zic legende ma refer la nume mari din tenisul international si national:

  • Billie Jean King,
  • Bjorn Borg,
  • Boris Becker,
  • Ion Tiriac,
  • Jimmy Connors,
  • John McEnroe,
  • Rafael Nadal,
  • Sam Smith,
  • Virginia Ruzici.

Filmul este rodul unui extraordinar efort de documentare. In imagine aveti cateva surse pe care se bazeaza documentarul romanesc Nasty.

documentare laborioasa

Nume mari din tenisul international vorbesc despre meciurile de tenis cu Ilie Nastase, dar si despre omul din spatele rachetei.

Nasty pe marile ecrane

Daca pe terenul de tenis era deseori enervant si extravagant, in schimb sufletul sau mare a fost remarcat de toata lumea. A ramas cu porecla Nasty, dar si cu imaginea de vedeta a tenisului international.

Greu de inchipuit cum dintr-o tara in care regimul comunist reducea totul la tacere, a rasarit un astfel de guraliv si rebel. Insa documentarul tocmai acest rol si-l asuma, incercand sa faca legatura intre vedeta internationala si romanul Ilie Nastase.

discutii dupa avanpremiera

La avanpremiera de la Craiova au fost prezenti regizorii Tudor D. Popescu si Cristian Pescariu.

2 regizori din trio

Dupa ce au raspuns intrebarilor venite din public, au fost amabili ca sa facem o poza de grup.

poza de grup Nasty

Filmul ruleaza din 19 Aprilie la Inspire Cinema, n-ar trebuit ratat cat inca mai este pe ecranele craiovene.

Spor documentator!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.