Hotel Parc Moneasa, live cooking #prinARAD

Weekendul trecut am fost la Hotel Parc Moneasa, unde timp de 2 zile am experimentat un adevarat rasfat culinar. Dupa ce in timpul zilei am vizitat superbe obiective din judet, seara ne-am rasfatat la „smokareala”.

Prima experienta la Hotel Parc Moneasa

Am mai fost prin Moneasa cand aveam cativa ani, iar maica-mea venea aici la tratament balneo. Mai tin minte doar brazii din fotografia alb-negru, insa acum ne-a intampinat multa verdeata.

Hotel Parc Moneasa

Aerul curat ne-a facut pofta de mancare, insa nu stiam ce ne asteapta din partea gazdelor.

cazare la Hotel Parc Moneasa #prinARAD

Dupa ce ne-am luam camerele in primire si-am facut un dus rapid, Daniel Scridon si Ovidiua Farcuta au dat adunarea la live cooking.

Ovidiu Farcuta si Daniel Scridon

Chef Alin ne-a prezentat un produs local, jambon in paine, pe care l-a desfacut chiar in prezenta noastra.

jambon in paine #prinARAD

Voua nu va ploua deja in gura?

Dar n-a fost doar jambonul, ci un adevarat festin.

Ne-am bucurat mai intai vizual de cele vazute.

blogoltenii la live cooking cu Chef Alin la Hotel Parc Moneasa

Ceea ce nu stiam noi era ca a fost doar prima parte a cinei si ca ne astepta „smokareala de la ora 22:30”.

meniu prietenesc la Hotel Parc Moneasa #prinARAD

Insa pana atunci am facut o scurta plimbare in jurul hotelului din Moneasa, ca sa facem loc la mancare 🙂

plimbare prin Moneasa

Iar la ora 22:30 am fost gata pentru

  • pulpa de gasca cu chipsuri de mere,
  • scaricica de vita si de porc cu ardei copt.

smokareala cu gasca si mere

Ceea ce vedeti aici se numeste „lutiță” prin Oltenia si merge de minune cu bunatati pe gratar.

lutita boiereasca

S-a potrivit si cu gasca, dar mai ales cu scaricica de vita si porc.

scaricica d vitel si de porc

Uite asa de greu ne-a fost la live cooking la Hotel Parc Moneasa.

Sa nu credeti ca doar am mancat, am si udat aceste bunatati cu vinuri de Dradara.

Hai noroc cu Dradara la Hotel Parc Moneasa

Live cooking la Moneasa #prinARAD

Sambata seara am avut un program putin diferit, in sensul ca in loc de plimbare am preferat balaceala la piscina, jacuzzi si sauna.

balaceala la piscina Hotelului Parc Moneasa

Inainte de a merge la piscina l-am surprins pe Chef Alin in timp ce pregatea scoicile si calamarul.

Acestea si celelalte bunatati

  • tapasuri,
  • platouri cu branzeturi,
  • paste,
  • foccacia cu ragu de vitel,
  • burger de „black angus”.

au fost doar incalzirea inainte de inca o „smokareala de la ora 22:30”.

live cooking la Hotel Parc Moneasa

La asemenea bunatati am apelat la vinuri albe de la Familia Darabont.

Traminer Familia Darabont

Mai intai un Traminer, apoi si-o Feteasca.

Feteasca Alba Familia Darabont

Hai noroc si sa traiasca!

Iar la 22:30, ce sa vezi, inca o surpriza. Pe langă calcan la plancha deja prevazut in meniu, am mai avut vita argentiniana si japoneza.

calcan la plancha

Uite atat de frageda era vita argentiniana inainte de a ajunge pe gratar.

Iar dupa gratar a fost pe atat de frageda, pe cat a fost de savuroasa.

Vita japoneza ne-a uimit prin marmorare si prin straturile suprapuse de carne si grasime. Daca n-ati mai mancat „vita untoasa”, sa stiti ca aceasta este.

Am savurat bunatatile din carne de vita alaturi de vinuri rosii si de povesti cu gazdele.

Asa am aflta de la Ovidiu Farcuta despre conceptul de Live Cooking cu care ne-a rasfatat la Hotel Parc Moneasa.

Am mai fi stat la povesti inca o saptamana, insa Duminica aveam plecarea spre casele noastre.

la revedere Hotel Parc Moneasa

Am plecat cu o multime de amintiri culinare placute si cu imaginea unui loc divin, in care abia asteptam sa revenim.

Insa pana atunci va las cu imagini si video de #prinARAD.

#prinARAD este un eveniment organizat de Daniel Scridon si Calin Bobora si are ca sponsor principal Hotel Parc Moneasa. Ne-au fost alaturi:

Pentru ca am avut tot felul de activitati solicitante, ne-am hidratat cu apa DolceVita de la Grand Mass.

Va las cu o recapitulare video de la Nelstill.

Spor calator!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.