Weekendul trecut am fost la Hotel Parc Moneasa, unde timp de 2 zile am experimentat un adevarat rasfat culinar. Dupa ce in timpul zilei am vizitat superbe obiective din judet, seara ne-am rasfatat la „smokareala”.
Prima experienta la Hotel Parc Moneasa
Am mai fost prin Moneasa cand aveam cativa ani, iar maica-mea venea aici la tratament balneo. Mai tin minte doar brazii din fotografia alb-negru, insa acum ne-a intampinat multa verdeata.
Aerul curat ne-a facut pofta de mancare, insa nu stiam ce ne asteapta din partea gazdelor.
Dupa ce ne-am luam camerele in primire si-am facut un dus rapid, Daniel Scridon si Ovidiua Farcuta au dat adunarea la live cooking.
Chef Alin ne-a prezentat un produs local, jambon in paine, pe care l-a desfacut chiar in prezenta noastra.
Voua nu va ploua deja in gura?
Dar n-a fost doar jambonul, ci un adevarat festin.
Ne-am bucurat mai intai vizual de cele vazute.
Ceea ce nu stiam noi era ca a fost doar prima parte a cinei si ca ne astepta „smokareala de la ora 22:30”.
Insa pana atunci am facut o scurta plimbare in jurul hotelului din Moneasa, ca sa facem loc la mancare 🙂
Iar la ora 22:30 am fost gata pentru
- pulpa de gasca cu chipsuri de mere,
- scaricica de vita si de porc cu ardei copt.
Ceea ce vedeti aici se numeste „lutiță” prin Oltenia si merge de minune cu bunatati pe gratar.
S-a potrivit si cu gasca, dar mai ales cu scaricica de vita si porc.
Uite asa de greu ne-a fost la live cooking la Hotel Parc Moneasa.
Sa nu credeti ca doar am mancat, am si udat aceste bunatati cu vinuri de Dradara.
Live cooking la Moneasa #prinARAD
Sambata seara am avut un program putin diferit, in sensul ca in loc de plimbare am preferat balaceala la piscina, jacuzzi si sauna.
Inainte de a merge la piscina l-am surprins pe Chef Alin in timp ce pregatea scoicile si calamarul.
Acestea si celelalte bunatati
- tapasuri,
- platouri cu branzeturi,
- paste,
- foccacia cu ragu de vitel,
- burger de „black angus”.
au fost doar incalzirea inainte de inca o „smokareala de la ora 22:30”.
La asemenea bunatati am apelat la vinuri albe de la Familia Darabont.
Mai intai un Traminer, apoi si-o Feteasca.
Hai noroc si sa traiasca!
Iar la 22:30, ce sa vezi, inca o surpriza. Pe langă calcan la plancha deja prevazut in meniu, am mai avut vita argentiniana si japoneza.
Uite atat de frageda era vita argentiniana inainte de a ajunge pe gratar.
Iar dupa gratar a fost pe atat de frageda, pe cat a fost de savuroasa.
Vita japoneza ne-a uimit prin marmorare si prin straturile suprapuse de carne si grasime. Daca n-ati mai mancat „vita untoasa”, sa stiti ca aceasta este.
Am savurat bunatatile din carne de vita alaturi de vinuri rosii si de povesti cu gazdele.
Asa am aflta de la Ovidiu Farcuta despre conceptul de Live Cooking cu care ne-a rasfatat la Hotel Parc Moneasa.
Am mai fi stat la povesti inca o saptamana, insa Duminica aveam plecarea spre casele noastre.
Am plecat cu o multime de amintiri culinare placute si cu imaginea unui loc divin, in care abia asteptam sa revenim.
Insa pana atunci va las cu imagini si video de #prinARAD.
#prinARAD este un eveniment organizat de Daniel Scridon si Calin Bobora si are ca sponsor principal Hotel Parc Moneasa. Ne-au fost alaturi:
- Asociatia Proactivi pentru Viitor Arad,
- conacul Roca Bruna,
- Tracon Electric,
- Webasto,
- crama Familia Darabont.
Pentru ca am avut tot felul de activitati solicitante, ne-am hidratat cu apa DolceVita de la Grand Mass.
Va las cu o recapitulare video de la Nelstill.
Spor calator!
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei