Food Content Creators Conference – Summer Edition 2024

Food Content Creators Conference se numeste acum Food Bloggers, eveniment la care am fost prezent chiar de la prima editie in 2014.
Food Content Creators Conference - Summer Edition 2024

Food Content Creators Conference – Summer Edition

Acum am participat la evenimentul rebrenduit de curand, insa cu acelasi spirit in ceea ce priveste gastronomia si online-ul.

Sesiunea Kitchen Masters – Insights from Elite Chefs a fost moderata de Adriana Sohodoleanu.

Kitchen Masters la Food Content Creators Conference 2024

I-am ascultat pe Chef Stefan Popescu, Head Chef & Owner Daniel Palici si Head Pastry Chef Marina Luca.

Adriana Sohodoleanu a subliniat importanta Social Media pentru Food:

  • comunitate,
  • vizibilitate,
  • vulnerabilitate.

Dupa ce ne-a povestit experienta unui stagiu in bucatarie in Marea Britanie, le-a propus invitatilor urmatoarele teme:

  • diferenta intre continut profesionist realizat de un chef si de un pasionat amator,
  • cine a fost primul in Social media, cheful sau influencerul,
  • recenzii sau critica culinara,
  • notorietate sau expertiza?

Ce spun Chefii

Stefan Popescu a facut un pic de ordine in bucatarie.

In primul rand este nevoie de educație, apoi sa stii sa faci sosurile de baza. Abia apoi poti sa vorbesti despre experienta de gatit pentru mai multe persoane.

Chefii isi doresc sa fie validati, insa in primul rand de clienti si apoi de fanii din social media.

Daniel Palici a evidentiat diferența intre real life si spectacolul din social media. Despre influenceri ne-a spus ca sunt la fel ca bucatarii, buni sau toxici.

Ne-a mai spus ca in prezent toata lumea face consultanta, insa nu toate restaurantele consiliate reusesc sa se afirme pe piata.

Conteaza si gale, premiile sau popularitatea, insa in primul rand trebuie sa fie multumiti clientii restaurantului. Iar el sa aiba si timp cu familia.

Ne-a recomandat si un somelier dupa o intrebare din public, Octavian Gruianu.

Marina Luca ne-a spus ca social media ne poate aduce clienti si oportunitati. A fost urmarita timp de 1 an pana cand a venit oportunitatea de a lucra in Elvetia.

Ne-a spus ca aprimit sfaturi sa nu scrie cat e de munca, pentru ca pare ca te chinui. Insa ne-a dezvaluit ca la un restaurant de 3 stele Michelin nu sunt salarii uriase, ci muncesti pentru statut. Muncesti multe ore in picioare.

L-a recomandat pe Andrei Cebotaru in calitate de somelier.

Spice Up Your Feed

Sesiunea Elevating the Art of Food Content a fost dedicata creatorilor de continut si moderata de Elena Bubulete.

Spice up your feed la Food Content Creators Conference

Teodora Istrati, Emilia Micu, Antonio Luca si Olivia Nita ne-au spus despre retelele sociale preferate.

Teo ne-a vorbit despre inceputurile de pe forumuri si blog, acum fiind mai activa pe blog si pe Instagram.
Forum blog

Emilia Nicu este pasionata de fotografie si de gatit, iar in Facebook a gasit un canal de monetizare.

Antonio Luca a inceput sa gateasca din nevoie, apoi a inceput sa promoveze pe Facebook si pe Youtube.

Olivia Nita foloseste in primul rand Instagram, iar cu TikTok isi mareste comunitatea de pe Insta.

Ne-a spus ca organizarea este foarte importanta in bucatarie, dar si-n online.

Activari la Food Content Creators Conference

In pauze am savurat surprizele si activarile pregatite de sponsori.

Mai intai am savurat retete mexicane de la Santa Maria cu Chef Bogdan Alexandrescu.

Santa Maria la Food Content Creators Conference

Apoi ne-am mutat la Kenwood unde Chefii Roxana Blenche si Alec Cirtu ne-au facut o demonstratie cu echipamentele firmei.

Kenwood

Cel mai mult mi-a placut la activarea LG Electronics. Mai intai a fost o pauza de masa savuroasa. Din toate bunatatile pe care le-am imortalizat in albumul foto, mi-am ales peste, cartofi, salata si chifla.

savuros la Food Content Creators Conference 2024

Apoi simteam nevoia unui pahar de vin dupa asemenea bunatati. N-a fost vin, dar tot la pahar a fost 🙂

Valentin Luca, campion national si international la flair bartending, ne-a invatat cum se face un cocktail.

Valentin Luca, flair bartending

Mai intai am fost atent ce a invatat-o pe colega din imagine.

Cu bula aromata e mai greu, m-am convins pe urma si eu.

Pai da, dupa ce-am furat meserie de la colega, am trecut eu la prepararea cocktailului sub indrumarea lui Valentin.

cocktail la Food Content Creators Conference 2024

Ce pot sa mai zic dupa ce-am savurat cocktailul chiar de mine preparat: Life’s Good 🙂

Social Media Masterclass

Dupa masa am trecut la un masterclass de social media moderat de Arnold Vieriu.

Social Media Masterclass

Mihaela Munteanu ne-a vorbit despre Facebook.

Facebook

Ioana Manescu a insistat cu Instagram.

Instagram

Mihaela Zamfir ne-a dezvaluit din tainele YouTube si Google.

YouTube

Iar Oana Vasilica ne-a spus despre TikTok.

TikTok

Nu mai conteaza ca m-am trezit la 5 dimineata, iar la intoarcere am facut 5 ore cu trenul pana la Craiova. Conteaza ca m-am bucurat de Food Content Creators Conference.

Spor savurator!

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.