Fluturi in Ianuarie? Semne bune anul are?

Nu-mi aduc aminte sa mai fi vazut fluturi in Ianuarie, insa am inteles ca putem intalni cateva specii de fluturi in zbor iarna. Explicatia este ca, in iernile calde, fluturii si alte insecte isi inchipuie ca vine primavara si ies sa zboare.

Numai ca Red Admiral (Vanessa Atalanta) pe care l-am vazut ieri prin parc, nu e pe lista „zburatorilor de iarna”. Sa fie semn bun la inceput de an? Hai s-o luam cu inceputul 🙂

Prin parc de 1 Ianuarie

Im propusesem ca, daca este vremea buna, in prima zi a anului 2021 sa alerg prin parc. Vreme buna ar fi fost, doar ca in noaptea de Revelion am stat conectati video pana tarziu cu prietenii din Germania. Iar la 10:00 cand m-am trezit eu, era prea tarziu pentru o alergare. Asa ca am facut doar gimnastica de inviorare, am mancat si-am plecat la o plimbare prin parc.

prin Parcul Romanescu de 1 Ianuarie

N-ai zice ca e iarna, ci mai degraba o vara indiana prelungita. Cum era lume multa prin parc iar noi aveam si-un patruped, am mers spre hipodrom.

cu patrupedul pe pod

Pe drumuri de pamant si prin locuri nepavate e mai usor sa gasesti zburatoare neasteptate 🙂

fluturi in Ianuarie

Fluturi in Ianuarie?

Daca nu ati vazut detaliile din imaginea de sus, hai sa incercam cu un zoom 🙂 Stati bre, nu Zoom de-ala online, ci zoom la aparatul foto. In imaginea marita se vede mai clar domnul Red Admiral.

fluturi in Ianuarie

Am incercat sa ma apropii mai mult pentru o fotografie macro, insa m-a salutat din zbor 🙂

Cum sa interpretez prezenta Amiralului Rosu iarna prin Oltenia? Nefiind pe lista normala de „fluturi iernivori”, sper sa fie totusi un semn bun in prima zi a anului.

Pana una-alta mi-a adus aminte de vremurile normale cand calatoream in alte tari si chiar pe alte continente. De exemplu, n-ar fi nicio minune sa vezi fluturi in luna Ianuarie la Butterfly Conservatory langa Cascada Niagara. Sunt chiar vreo 60 de specii acolo 🙂

Daca nu ma credeti, imi e martor blogul si articolul despre Cascada Niagara, cramele din peninsula si fluturii din parc.

Dar stiti ce e incredibil? Pe 1 Ianuarie n-ati putea sa vedeti vreun fluture nici macar acolo, deoarece este inchis pentru vizitatori intre 26 Decembrie si 23 Ianuarie 🙂

Asa ca ma consider norocos pentru ca am vazut un fluture de 1 Ianuarie.  Consider prezenta Amiralului Rosu un semn bun pentru douazecisiun’ 🙂

Hai sa fie cu noroc pentru un an bun!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.