Branzeturi cum se cuVin, vinuri oltenesti la Bucuresti

V-am spus deja ca la Gala SuperBlog am pregatit o degustare cu branzeturi Delaco si vinuri oltenesti la Bucuresti. Intre discursurile pline de emotii si party-ul SuperBlog am avut o surpriza olteneasca pe care o dezvalui acum.

Vinuri oltenesti la Bucuresti

Vinuri oltenesti la Bucuresti

Am prezentat evenimentul Branzeturi cum se cuVin pe care-l desfasuram in fiecare luna la Craiova. Este mai mult decat o degustare de vinuri, este o asociere culinara intre branzeturi si vinuri.

Daniel Botea

Asa a fost si la Gala SuperBlog, cand branzeturile Delaco au fost acompaniate de vinuri oltenesti. Au raspuns prezent cramele Vinarte, Avincis si Corcova, cu vinuri oltenesti din Mehedinti, Olt si Valcea.

superbloggeri la degustare

Vinurile au fost povestite de Razvan Stoenescu, blogger specializat in  povesti cu vin.

Rasvan Stoenescu

Secretele branzoase si asocierile culinare au fost dezvaluite de Alin Sintimbrean de la DictionarCulinar.ro.

Alin Sintimbrean

Am degustat vinuri si-am descoperit secrete branzoase

Acestea fiind spuse, am inceput sa descoperim „la brie en rose”. Prima asociere culinara ne-a adus branza Brie si Rosé Vila Dobrusa de la Avincis.

la Brie en Rose

Asa cum ne-a spus Alin, ca sa simtim la „la vie en rose”, mai intai degustam rosé-ul, apoi degustam Brie iar la final „Brie en rose”. O combinatie perfecta este mai buna decat fiecare dintre componente.

Dupa ce am savurat Brie, regina branzeturilor frantuzesti, a urmat o asociere princiara intre un vin deosebit si o branza speciala.

kase fondue si cascaval

Prince Mircea, Merlot 2013 de la Vinarte s-a potrivit de minune cu Kase Fondue de la Delaco. Merlot-ul este un vin delicat care a mers la brat cu o branza rara, de gasit doar in lunile de iarna. Kase Fondue este o branza pe baza de Emmentaler care se serveste calda, in recipiente ceramice. Asa de rapid „s-a evaporat” de pe masa incat nici macar o fotografie n-am reusit sa prind 🙂 Au reusit insa colegii superbloggeri.

Cupajul de la Corcova, Cabernet Sauvignon / Merlot 2013 s-a cuplat cu cascaval Sofia si piper mozaic.

Nici nu ne-am dezmeticit bine ca s-a prezentat in fata noastra un vin eminamente romanest, Negru de Dragasani. Asa cum ii spune si numele, provin de la Crama Avincis din Dragasani. Un vin puternic, robust care s-a asociat cu o branza pe masura, Grana Padano.

Grana Padano

Apoi, pentru un vin cu totul special, Soare, Cabernet Sauvigno de la Vinarte, Alin a pregatit o crema de branza la fel de speciala.

Soare Cabernet Sauvignon

Mascarpone + Danish Blu + smantana + piper + zeama de lamaie. Daca m-as ghida dupa viteza cu care a disparut crema de branza, as zice ca a fost printre atractiile serii.

Dar cand toti superbloggerii credeau ca nimic nu-i mai poate surprinde, i-am lasat fara cuvinte in fata unei asocieri clasice. Corcova Dessert, un vin obtinut din struguri atacati de mucegai nobil, s-a regasit alaturi de Roquefort, branza cu mucegai albastru.

Corcova Dessert

Crema de branza cu Danish Blu a fost doar trecerea spre o branza adevarata cu mucegai albastru, cum este Roquefort. Si daca pana atunci superbloggerii crezusera ca au gasit asocierea preferata, ultima combinatie i-a pus din nou pe ganduri.

Roquefort

Abia astept sa vad articolele cu preferintele lor. Pana atunci va las cu imagini de la degustare si cu multumirile adresate gazdelor de la Arc de Triomphe. Atat pentru locatia perfecta cat si pentru colaborarea in realizarea „surprizei oltenesti” si degustarea de branzeturi Delaco si vinuri oltenesti la Bucuresti.

Delaco si vinuri oltenesti la Bucuresti

Am sa inchei cu concluzia lui Salvador Dali – „cine ştie să deguste nu mai bea niciodată vin, ci degustă secrete” si cu o urare 🙂

Spor degustator!

No Responses

Leave a Reply