Culori de primavara la Miercurea fara carne

Pentru de dimineata am avut icre de hering, clatite cu branza, rosii verzi si rosii rosii 🙂 Culori de primavara, ca-n gluma aia de la piata:

  • – Da’ rosiile astea de ce sunt galbene?
  • – Pentru ca sunt inca verzi 🙂

La mine unele au fost verzi pentru ca erau gogonele.

icre, clatite si rosii in culori de primavara

Gogonelele le-am asociat cu icrele iar clatitele cu branza au rezonat cu rosiile. Pfff, ce-ar mai fi mers si-o ceapa verde 😉 Dar m-am revansat la pranz.

Mancare de marar si salata in culori de primavara

La pranz am savurat o mancare de marar cu ou ochi si mamaliga inclusa.

mancare de marar cu ochi si mamaliga

Nu stiu voi cum poftiti dar mie combinatia ou-mamaliga mi se pare perfectiunea intruchipata. Simpla si de efect.

Iar mancarea de marar, pe cat e de usor de facut, la fel de usor dispare din farfurie. Nu mai zic ca este perioada anului cand mararul invadeaza gradinile. Si de ce sa-l arunci cand poti sa-l arunci in cuptor, cu un pic de ceapa si de morcov? Din pacate in alte luni ale anului nu se gaseste atata marar, asa ca e momentul sa profitam

In schimb salata de-asta de verdeturi as manca toata primavara.

salata in culori de primavara

Asa ca am completat verdele puternic al mararului cu salata in culori de primavara. Adica salata verde, rucola, marar, ceapa verde, rosii si masline. Plus ulei de masline si lamaie.

Acum, ca sa pastrez ambiguitatea verde-rosu in culori de primavara, trebuie sa spun ca am avut ceapa verde verde si ceapa verde rosie 🙂 Poftiti de priviti, daca nu ma credeti.

ceapa verde verde si ceapa verde rosie

Pentru seara mi-am propus sa ranjesc fasolea 🙂 Nu radeti, ca am in plan o ciorba de fasole cu mamaliga si cu usturoi verde.

ciorba de fasole

Plus iahnie de fasole cu usturoi inclus. Putin de gust, pe paine prajita. As fi mancat inca de dimineata dar am zis sa nu usturoiez atmosfera inca de la inceputul zilei.

Pana la urma am facut-o sub forma de cocktail usturoiat 🙂

cocktail de fasole usturoiata

Voi ce ati avut azi in meniu?

Pofta buna fara carne!

Update:

Daca poftiti la ceva dulce, va poftesc la Raluca pentru un mousse de ciocolata sau la Camelia pentru un tort de nuca fiarta.

4 Comments

    • Daniel Botea
    • Daniel Botea

Leave a Reply