Pentru ca este perioada in care mararul creste din abundenta in gradina de la tara, am zis sa-l introduc in meniu. Asadar Clompi cu marar, de sezon si de bonton.
Clompi cu marar
Am inceput inca de dimineata cu acest ingredient de sezon folosit mai rar in meniu. Nu este prima data cand bag marar cu incredere. De ce? Pentru ca apreciez beneficiile mararului.
Dar mai intai am copt mamaliga facuta ieri, racita peste noapte si tocmai buna pentru astfel de fapte.
Apoi am amestecat 3 oua, branza si marar cat cuprinde. Am renuntat la ceapa verde, tocmai ca sa simt mai bine gustul de marar in omleta.
Asa arata micul dejun pe baza de clompi cu marar.
In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am bagat mar rosu cu ciocolata neagra. Si pentru ca vremea de-afara este cam rece, m-am incalzit cu un ceai Piporé din Argentina.
Daca n-ati baut, va mai dau cateva indicii: Yerba Mate elaborada con palo. Daca eram mai inspirat, as fi facut un ceai de marar 🙂
La pranz mi-am pregatit o salata de primavara (desi n-ai zice, dupa vremea de-afara). Adica salata verde, ceapa verde si iar marar. Am mai adaugat pentru culoare ceapa rosie si masline de Thassos. Ulei de masline, lamaie si cam asta a iesit.
Pe deasupra este presarata branza maturata de Horezu.
Ar fi mers si o mancare de marar pentru cina, cu mamaliga calda. Dar n-a fost sa fie 🙁
Asa ca pentru seara ma pregatesc sa savurez o ciorba de verdeturi #cudetoate: dragavei, loboda, spanac si tot ce-i verde prin gradina.
Asta daca nu cumva imi mai vine vreo idee creata si pregatesc altceva cu verdeata. Ca de exemplu clatite din malai, cu branza si marar 🙂 Am mai facut o incercare mai demult, asa ca am cu ce sa ma laud.
Daca recidivez azi, vedeti si voi mai pe seara. Pana atunci…
Pofta buna fara carne!
Update:
Daca nu-i prea dulce desertul meu cu marar, va invit la Camelia pe blog pentru o tarta Raw.

Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
No Responses