Rosii adevarate, savurate la Miercurea fara carne

Dupa 3 saptamani de vacanta in Italia si Germania, imi era dor de niste rosii adevarate. Asa ca de cand am revenit acasa, am mancat zilnic salate.

rosii adevarate

 

Dar salata de rosii adevarate, de-alea neuniforme si crapate 🙂 De la tara, direct de la sursa.

Rosii adevarate la revenirea din strainatate

Pentru de dimineata am avut icre si rosii de la tara. O rosie rosie si una rosé 🙂 Una rotunda si crapata iar cealalta mai lunguiata, nu tuguiata.

rosii si icre

Pana la masa de pranz, in intervalul dulce 09:00 – 11:00, am adaugat un pic de resveratrol: prune si ciocolata neagra.

resveratrol natural, prune si ciocolata neagra

 

Prune proaspat culese din pomul de la serviciu si ciocolata de-aia adevarata. Adica cu primele ingrediete avand treaba cu cacao, nu cu zaharul .

N-am adaugat nuanta de resveratrol doar ca sa schimb culoarea 🙂 Am vrut sa fac legatura rosiilor cu masa de pranz.

Daca nu v-ati prins, la pranz am avut salata de rosii cu m multa ceapa, ghici ce culoare?

salata de rosii adevarate

 

Plus marar, patrunjel, condimente din Thassos, ulei de masline, cascaval si un ardei.

Am pus rosii adevarate de mai multe culori pentru ca-mi place cum arata zeama de la final. Voua nu va face cu ochiul?

zeama de rosii adevarate

La degustari am invatat ca „lacrimile” sau „piciorusele” lasate de vin pe peretii paharului indica dulceata sau taria vinului. Ei bine, la rosii, daca raman astfel de urme „grase”, e clar ca sunt rosii adevarate.

Nici seara nu ies din culoarea rosie dar ma orientez spre lubenita. Deja am bagat-o la frigider, sa fie pregatita cum se cuvine 🙂

lubenita

Revin si cu imaginea desavarsita, cu lubenita imbogatita cu cateva picaturi de Ouzo.

lubenita cu ouza

Experimentez lubenita cu ouzo de cand am vazut mai multe panouri publicitare in Bulgaria, la intoarcerea din Thassos.

Intreband un prieten bulgar despre ce e vorba, mi-a zis de combinatia mortala Mastica + Lubenita. Mastica este un fel de ouzo grecesc sau pastis frantuzesc, care se facea si pe la noi.

N-ati masticat „lubenita ouzata” pana acum? Nici nu stiti ce-ati pierdut. Dar aveti timp sa recuperati 🙂

Pana atunci va doresc pofta buna fara carne!

2 Comments

    • Daniel Botea

Leave a Reply