Miercurea fara carne cu miros de iarna

#Iarnam mancat carne azi 🙂 Ati ghicit, va invit la Miercurea fara carne. Dar sa vedem de unde a venit mirosul de iarna.

Pai in primul rand de-afara. De cateva zile miroase a iarna iar frigul se simte mai bine cand se intuneca devreme. Asa ca am contracarat cu masuri de incalzire.

Pentru de dimineata am incalzit paine cu maia in tigaia de clatite. Nu mult, doar pana cand s-a rumenit. Apoi am cu adaugat salata de vinete si humus cu ardei copt.

mic dejun la Miercurea fara carne

Am mai completat cu gogonele si cascaval cu piper.

In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am adaugat traditionalei bucatele de ciocolata neagra, plus portiei de resveratrol (strugure negru), un ceai de Aloe Vera. Fierbinte.

Pai da, in sezonul rece ne incalzim cu ceai. Ca sa nu mai spun ca preventiv, pana la aparitia portocalelor si citricelor cu gust de iarna, iau zilnic Vitamina C. Se numeste Absorbent C deoarece absorbtia ei este imbunatatita de aportul fulgilor de tarate. Am mai tras azi un semnal de alarma pentru fumatori si riscul de BPOC, tot pentru ei este si semnalul cu Vitamina C.

La pranz am mancat ciorba de fasole cu mamaliga calda si muraturi.  Trandafirii sunt doar pe farfurie, asa s-a nimerit sa „graviteze” exact in jurul fasolei.

ciorba de fasole

Iar seara am mancat mancare de spanac, alaturi de cascaval cu piper si branza cu diverse condimente.

cina la Miercurea fara carne

Ma gandisem si la un vin fiert cu scortisoara dar am sa-l las pentru alta seara. Am sa inchei totusi cu un ceai fierbinte, despre care v-am spus mai intainte. Tot cu scortisoara 🙂

Pana atunci sa spun ca nu doar meniul a fost de toamna-iarna ci si programul. Mi-am facut timp azi sa cumpar cauciucuri de iarna. De-acu’ poa’ sa ninga, poa’ sa ploua, am muraturi si „talpa” noua. Ceea ve va doresc si voua.

Bineinteles, va doresc si… pofta buna fara carne!

Leave a Reply