Azi am inceput Miercurea fara carne cu un trio cremos. Si am continuat cu duo si trio toata ziua 🙂
Trio cremos pentru de dimineata
Pe 3 felii de paine cu maia si ceapa am pus asa. De la stanga la dreapta, in sensul acelor de ceasornic, pasta de masline, icre de hering si humus. Am mai completat cu patrunjel si rosii. Iar la mijloc am pus masline de Thassos.
Zice Oana Cuzino ca humusul te ajuta sa slabesti, asa ca nu trebuie sa-l ocolesti.
Este si un trio de gusturi. Pasta de masline este amaruie, icrele de hering sunt sarate si un pic iuti de la ceapa. Iar humusul este un pic dulceag, mai ales cel combinat cu ardei rosu (preferatul meu).
In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am adaptat la toamna-vara o para de toamna si o ciocolata neagra. Ca sa mearga 🙂
A fost si Duo de gusturi, para dulce si zemoasa iar ciocolata, dulce-amaruie si crocant-resveratroasa 🙂
La pranz ma orientez spre alt trio. Orez la cuptor, cascaval pane si ciuperci pe gratar. Cum le-am impacat pe toate, se vede in imagine.
Orezul este un pic picant, de la piperul adaugat. Cascavalul pane este sarat iar ciupercile la gratar sunt amarui.
Am mai adaugat si-un „hamei fara alcool” si s-au armonizat foarte bine 🙂
Dupa cum remarcati, iar am incercat sa bifez cat mai multe gusturi si culori la Miercurea fara carne. Motivatia este urmatoarea. Culorile si gusturile diferita ne asigura ca avem minerale si vitamine diferite in alimentatia curenta.
Seara ma pregatesc pentru o supa de rosii cu paste. Apoi niste cartofi copti, ca sa mearga pe urma si o bere 🙂 Nu de alta, dar veni finu din Canada si sarbatorim impreuna cu colegii de liceu.
Ne-o fi bine, ne-o fi rau, sper sa vedeti in imaginile de seara. Pana atunci va doresc pofta buna fara carne.
Spor bucataritor!
Update:
Daca vreti si ceva dulce, Camelia va invita la prajitura cu branza si cacao.
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei