Azi va prezint pe indelete reteta mea de omleta CL-OM-PI. Si de unde-i vine numele š
Reteta mea de omleta CLOMPI
Este o reteta proprie pentru ca n-am invatat-o de la nimeni si nici n-am mai vazut-o in alte parti.Ā Pur si simplu am „dezvoltat-o” pe parcursul a mai multor ani, pornind de la o omleta simpla imbogatita cu diverse ingrediente.
Este de fapt o CLatita-OMleta-PIzza. In sensul ca se intoarce ca o clatita, iar dupa intoarcere omleta devine un blat gen pizza. Pe care se mai adaugaĀ cascaval, masline, ketchup etc.
Cu vreo 3 ani in urma le-am facut prima data o omleta CLOMPI colegilor de serviciu. Dupa aceea nu mai aveam trai cu ei si trebuia sa le tot fac. Asa ca in zilele urmatoare m-am gandit sa-i invat cum se face. Ca sa nu ma mai bata la cap am fotografiat pasii si ingredientele, am incarcat imaginile si le-am trimisĀ link-ul Facebook.
Mai simplu de-atat nu se poate, iar fiecare pas este explicat langa imagine. Bonus o salata de varza cu marar š
Detalii reteta CLOMPI
Asta a fost in urma cu 3 ani, acum vreau doar sa detaliez cateva subtilitati:
- nu folosesc deloc ulei, doar incing tigaia,
- cele mai bune tigai care se preteaza pentru omleta CLOMPI sunt cele pentru clatite, cele ceramice sau teflon, cum este in poze,
- dupa ce adaug compozitia in tigaie, dau focul la minim,
- a propos de compozitie, intre timp am renuntat la carne. Exista deja destule proteine din oua, branza sau cascaval, asa cum am invatat asta la cursulĀ de nutritie,
- inainte de a intoarce clatita, se foloseste o paleta de lemn pentru a „misca” omleta de pe tigaie,
- dupa ce intorc omleta (ca pe clatita), deasupra se preteaza mai bine un strat subtire de cascavat (in loc de branza). Se topeste si face unĀ topping practic ca la pizza,
- daca ai mai multe timpuri de ceapa (alba, rosie, ceapa verde) este OK sa le amesteci de la inceput impreuna cu ouale,
- omleta CLOMPI cu usturoi verde este o nebunie,
- eu m-am obisnuit sa manac omleta fara paine, dar fiecare cu gusturile lui,
- de preferat oua de tara, proaspete.
Ca sa iasa o CLOMPI-omleta, ingredientele standard sunt:
- oua,
- branza, cascaval,
- verdeata (marar, patrunjel),
- ketchup,
- masline.
Concluzii
Avantaj: este o reteta simpla pe care o prepari foarte repede (15 minute cu salata cu tot).
Nu o recomand seara deoarece ouale nu sunt potrivite pentru cina. Dar CLOMPI este o nebunie culinara pe baza de oua care merge de minune dimineata si chiar la pranz.
Sa va mai spun cat de delicioasa este CLOMPI si cum o savurez? Mai bine va las cu cateva imagini ca sa va fac pofta š
Recapitulare!
Yam-Yam!
N-am avut ketchup, dar am compensat cu salata š
Nici aici nu e ketchup, dar este usturoi verde.
Ce ziceti?
AMR 10 zile pana laĀ dead-line-ul care m-a determinat sa-mi dezvalui secretele culinare. CARMOLIMP ne da sansa sa ne desfasuram culinar la Brasov si ne trimite in Paradis.Ā Restaurant Paradis, unde sper sa fac din CLOMPI vedeta bucatariei.
Asta ramane de vazut, dar pana atunci am vazut deja altceva:
CLOMPI + AMR = CARMOLIMP š
Salut pe aceasta cale concursul siĀ intrarea Paradisului in Social MediaĀ š
Spor culinar!
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
BloglaInitiative.ro
au, cum arata:X
Daniel Botea
š Ca s-o percepi la adevarata valoare trebuie sa-ti folosesti toate simturile nu numai vazul :)) Sa auzi cum iti trosnesc falcile si cum curge o bere in pahar, sa apesi cu degetul blatul moale si pufos, sa te rasfeti cu aromele imbinate intr-un mod unic. De gust nu mai zic, ca deja cred ca v-am facut pofta š
Dana
Arata cao pizza, o pizza romaneasca daca stau sa ma gandesc putin mai bine, oricum imi face placere sa vad o astfel de reteta deoarece imi palc mancarurile ceva mai spectaculoase.
Mersi frumos pentru reteta!
Daniel Botea
Este si la fel de gustoasa, doar ca nu are paine š Sa-mi spui cum iti iese cand o incerci. Spor!
Adina Amironesei
Mi-a placut maxim cum arata si abia astept sa o fac!!!!
Esti foarte creativ! Felicitari!! š
Daniel Botea
Multumesc frumos! Astept impresii dupa prima tura. Spor!