Reteta mea de omleta CL-OM-PI

Azi va prezint pe indelete reteta mea de omleta CL-OM-PI. Si de unde-i vine numele 🙂

reteta mea de omleta CLOMPI

Reteta mea de omleta CLOMPI

Este o reteta proprie pentru ca n-am invatat-o de la nimeni si nici n-am mai vazut-o in alte parti. Pur si simplu am „dezvoltat-o” pe parcursul a mai multor ani, pornind de la o omleta simpla imbogatita cu diverse ingrediente.

Este de fapt o CLatita-OMleta-PIzza. In sensul ca se intoarce ca o clatita, iar dupa intoarcere omleta devine un blat gen pizza. Pe care se mai adauga cascaval, masline, ketchup etc.

Cu vreo 3 ani in urma le-am facut prima data o omleta CLOMPI colegilor de serviciu. Dupa aceea nu mai aveam trai cu ei si trebuia sa le tot fac. Asa ca in zilele urmatoare m-am gandit sa-i invat cum se face. Ca sa nu ma mai bata la cap am fotografiat pasii si ingredientele, am incarcat imaginile si le-am trimis link-ul Facebook.

Mai simplu de-atat nu se poate, iar fiecare pas este explicat langa imagine. Bonus o salata de varza cu marar 🙂

Detalii reteta CLOMPI

Asta a fost in urma cu 3 ani, acum vreau doar sa detaliez cateva subtilitati:

  • nu folosesc deloc ulei, doar incing tigaia,
  • cele mai bune tigai care se preteaza pentru omleta CLOMPI sunt cele pentru clatite, cele ceramice sau teflon, cum este in poze,
  • dupa ce adaug compozitia in tigaie, dau focul la minim,
  • a propos de compozitie, intre timp am renuntat la carne. Exista deja destule proteine din oua, branza sau cascaval, asa cum am invatat asta la cursul de nutritie,
  • inainte de a intoarce clatita, se foloseste o paleta de lemn pentru a „misca” omleta de pe tigaie,
  • dupa ce intorc omleta (ca pe clatita), deasupra se preteaza mai bine un strat subtire de cascavat (in loc de branza). Se topeste si face un topping practic ca la pizza,
  • daca ai mai multe timpuri de ceapa (alba, rosie, ceapa verde) este OK sa le amesteci de la inceput impreuna cu ouale,
  • omleta CLOMPI cu usturoi verde este o nebunie,
  • eu m-am obisnuit sa manac omleta fara paine, dar fiecare cu gusturile lui,
  • de preferat oua de tara, proaspete.

Ca sa iasa o CLOMPI-omleta, ingredientele standard sunt:

  • oua,
  • branza, cascaval,
  • verdeata (marar, patrunjel),
  • ketchup,
  • masline.

Concluzii

Avantaj: este o reteta simpla pe care o prepari foarte repede (15 minute cu salata cu tot).

Nu o recomand seara deoarece ouale nu sunt potrivite pentru cina. Dar CLOMPI este o nebunie culinara pe baza de oua care merge de minune dimineata si chiar la pranz.

Sa va mai spun cat de delicioasa este CLOMPI si cum o savurez? Mai bine va las cu cateva imagini ca sa va fac pofta 🙂

Miercurea fara carne 04Iulie2012

Recapitulare!

reteta mea de omleta

Yam-Yam!

CLOMPI

N-am avut ketchup, dar am compensat cu salata 🙂

Clompi cu salata

Nici aici nu e ketchup, dar este usturoi verde.

CLOMPI

Ce ziceti?

AMR 10 zile pana la dead-line-ul care m-a determinat sa-mi dezvalui secretele culinare. CARMOLIMP ne da sansa sa ne desfasuram culinar la Brasov si ne trimite in Paradis. Restaurant Paradis, unde sper sa fac din CLOMPI vedeta bucatariei.

Asta ramane de vazut, dar pana atunci am vazut deja altceva:

CLOMPI + AMR = CARMOLIMP 🙂

Salut pe aceasta cale concursul si intrarea Paradisului in Social Media 🙂

Spor culinar!

6 Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.