Luni am fost la Mosia Galicea Mare, unde am apreciat zacusca cu praz recomandata de Iosefin Florea. Am apreciat mai multe, dar zacusca cu praz am tinut-o special ca s-o degust si azi.
Asa ca o recomand si eu la Miercurea fara carne. La micul dejun am avut 2 feluri de zacusca, alaturi de 2 feluri de branza. Pe 2 felii de paine cu maia.
In partea stanga este zacusca de la tara, alaturi de o branza traditionala daneza. Va prezint Havarti, din gama Delaco D’Exceptie.
Havarti este o branza aromata si cremoasa, obtinuta din lapte de vaca. Foarte bine s-a potrivit cu zacusca de la tara.
Zacusca cu praz, ardei si vinete
In partea dreapta am lasat zacusca cu praz si am asociat-o cu o branza de capra de la Mischii. Pe principiul prazul locului, branza locului 🙂 Piperul din branza sigur nu-i de-al locului dar este pata de culoare.
Dupa cum se observa, la zacusca de praz se disting si ardeii si vinetele si prazul. Ne-a zis Iosefin ca lui nu-i place sa faca o pasta amestecata. E delicioasa asa cum este iar prazul mi se pare mult mai gustos decat ceapa. O fi din gena de oltean?
Pana la pranz, in intervalul dulce am savurat ciociolata neagra si-un mar. Dar si-un ceai de Aloe Vera in care am presarat cateva merisoare confiate.
Nu indulcesc ceaiul asa ca merisoarele au fost binevenite.
La pranz mi-am facut ciuperci umplute. Dar nu oricum, ci cu aceleasi ingrediente de la micul dejun. Adica in umplutura am pus si ceapa si branza Havarti dar si praz si branza de capra.
Ce-a iesit vedeti aici 🙂
Seara ma pregatesc pentru o ciorba de legume si ce-mi mai surade din frigider 🙂
Am inceput cu o ciorba de legume.
Apoi am continuat cu dovleac copt. Yam-yam!
Pana atunci, pofta buna fara carne!

Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei