Canicula interioara

Despre canicula care ne asteapta afara nu va povestesc, deoarece auzim despre ea la meteo si in curand o vom simti cu toti porii. Vreau sa vorbesc despre canicula interioara, focul metabolic propriu la care ardem mocnit fara sa ne dam seama.

canicula interioara

Am auzit aceasta formulare pentru prima data la profesorul Mencinicopschi intr-un speech la Sala Palatului. Doctor Menci ne-a spus atunci ca radicalilor liberi are loc autocombustia corpului. Mi-am inchipuit ca este o exprimare plastica pentru ceea ce se intampla la nivel celular, insa zilele aceastea calduroase mi-au reamintit de respectiva formulare.

Canicula interioara si radicalii liberi

Daca radicalii liberi sunt indispensabili pentru a furniza energia necesara functionarii organismului, excesul de radicali liberi duce la o auto-ardere interna, cum a definit-o doctor Menci, cele „arse” fiind celulele noastre sanatoase.

Ei bine, explozia radicalilor liberi este generata de stilul nostru de viata si porneste de la:

Alimente:

  • E-uri,
  • Arome,
  • Contaminanti,
  • Exces de sare, zahar, grasimi, alcool.

Mediul inconjurator:

  • Aer, sol, apa poluate,
  • Fumat (1 singura tigara = 100 radicali liberi ucigasi spre fiecare celula!!!).

Cosmetice:

  • E-uri,
  • derivate sintetice din petrol.

Gura, plamanii si pielea noastra recepteaza din plin acest explozibil cu efect intarziat, iar excesul de radicali liberi arde practic corpul in interior si determina:

  • stres oxidativ,
  • maladii cronice (obezitate, diabet, boli de inima, cancere etc.),
  • imbatranire rapida.

Pompierii naturali

Pompierii naturali care ar trebui sa stinga focul intern sunt:

  • Antioxidantii naturali activi (vitamine si minerale din legume si fructe crude)
  • Enzimele active (iar din legume si fructe crude)
  • Nutrientii din alimentele naturale (proteine animale si vegetale, grasimi bune  – acizi grasi esentiali -, glucide bune – amidon complex, fibre alimentare).

Intelegeti acum de ce se recomanda pe timp de canicula fructe, legume crude si macaruri usoare? Ok, cam asta este pe scurt explicatia teoretica a domnului profesor Mencinicopschi.

Ieri, am simtit practic acest lucru. Fiind foarte cald in timpul pranzului, toata lumea era transpirata. La canicula interioara despre care spuneam  se adauga cu succes temperatura de afara. Ei bine, fiind in a 7-a zi a unui program de detoxifiere de 9 zile, am fost uimit sa vad ca eram singurul care nu suferea de caldura.

Mi-am amintit ca acum 2 ani, eram intr-o actiune in oras in plina vara. Eu si colegii mei mai tineri eram transpirati fleasca. In timp ce alt coleg, cu ceva mai multi ani si cu kilograme si mai multe, nu transpirase aproape deloc. Ne-a spus ca era in timpul aceluiasi program nutritional detoxifiant Clean 9, dar atunci nu l-am crezut.

Ei bine, acum il cred si pe colegul meu si pe dom’ profesor Menci, deoarece am experimentat pe pielea mea.

Atunci cand bem o bere rece sau mancam o inghetata simtim imediat senzatia de racoare. Va dati seama cat de mare este efectul si la ce nivel este detoxifierea profunda a organismului?

Racoreala

Va doresc o vara minunata!

4 Comments

  1. marlene

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.