Cifrele zilei: 200 de substante active in Aloe Vera Gel

Peste 200 de substante active au fost identificate in gelul de Aloe Vera.

gel de Aloe Vera si Forever

Iata o lista cu componentelor cele mai studiate:

1. Lignina – penetreaza cu usurinta straturile superficiale ale pielii si are rolul foarte important de purtator al celorlalte componente binefacatoare ale gelului de Aloe Vera. Proprietatile ei terapeutice nu sunt in totalitate cunoscute.
2. Saponinele – cu efect dezinfectant – au fost descoperite in gelul de aloe in 1951 de Waicky si Hoehne.
3. Antrachinone – traditional ele sunt cunoscute sub denumirea de laxative. Gelul contine 12 antrachinone (laxative). Impreuna cu celelalte componente din gel asigura un efect analgezic, antibacterial, antifungic si antiviral.
4. Aloina – efect laxativ, emetic.
5. Barbaloina – analgezic, efect laxativ slab.
6. Izobarbaloina – antibiotic, analgezic.
7. Acidul aloetic – antibiotic, antialgic (acid aloetic).
8. Aloe emodina – antibacterial, laxativ.
9. Acid antilenic – antivirotic.
10. Esterii acidului antilenic – sedativi.
11. Uleiuri volatile – analgezice, anestezice. Acestea sunt: antranolul si artrazenul, rezinotanol.

Vitamine continute in gelul de Aloe Vera:

12. Vitamina A – sintetizata de organism din beta-caroten – contribuie esential la cresterea in inaltime si greutate, la formarea oaselor si a dentitiei la copii, vederea. Este un important antioxidant, protejeaza celulele, mentine sanatatea pielii si a parului, stimuleaza sistemul imunitar. Contribuie la buna functionare a rinichilor, a aparatului respirator si a tubului digestiv.
13. Vitamina Bl (Tiamina) ia parte la procesele care includ functionarea inimii, a nervilor si a muschilor. Este esentiala in formarea ADN-ului si ARN-ului si in procesul de convertire a hidratilor de carbon in energie. Este regenerator tisular. Are efecte benefice asupra psihicului si a sistemului nervos.
14. Vitamina B2 (Riboflavina) impreuna cu vitamina B6 are efect in stari carentiale. Ajuta la folosirea hidrocarbonatilor, este catalizator la o serie de procese chimice care au loc in corp, este esentiala pentru o piele sanatoasa, pentru par si unghii, pentru formarea celulelor rosii (hematiilor) si pentru acuitatea vederii.
15. Vitamina B3 (PP sau Niacina) ajuta in detoxifiere si reglarea metabolismului. Este esentiala in respiratia tisulara si in asimilarea vitaminei C, previne dermatozele.
16. Vitamina B5 (Acid pantotenic) este esentiala in sinteza proteinelor si in cresterea normala. Carenta ei determina tulburari neurologice.
17. Vitamina B6 (Piridoxina) are actiune asemanatoare cu aceea a vitaminei B2, intareste sistemul imunitar. Deficienta acestei vitamine determina scaderea unei proteine a sistemului imunitar (conform studiilor dr. Ranjit Kumar Chandra de la Memorial University din Newfoundland – Canada) numita interleukina-2 precum si scaderea limfocitelor care se opun agresiunii agentilor patogeni veniti din exterior. Vitamina B6 ajuta la mentinerea sanatatii pielii si la procesul de metabolizare a proteinelor. Lipsa ei duce la astenie, nervozitate, insomnii, aparitia dermatitei seboreice si a anemiei.
18. Vitamina B8 stimuleaza sistemul imunitar. Carenta ei in organism duce la descuamarea pielii, caderea parului, scaderea hemoglobinei si oboseala cronica.
19. Vitamina B9 (Acid folic) are un rol important in promovarea sintezei ADN-ARN, replicarea celulelor, crestere si reproducere. Este foarte utila in anemii, tulburari nervoase, scaderea memoriei.
20. Vitamina B12 (Cianocobalamina) este indispensabila in functionarea celulei nervoase, in hematopoeza (formarea de globule rosii), in metabolismul intermediar. Dr. Arnold Fox din Beverly Hills in revista Total Health a demonstrat recent prezenta vitaminei B12 in Aloe Vera, desi lumea stiintifica sustinea ca vitamina B12 nu exista in plante! Vitamina B12 joaca un rol important in procesele biologice dependente de enzime si in functionarea sistemului nervos.
21. Vitamina C are un rol foarte important in metabolismul intermediar, in procesul de cicatrizare, este stabilizator de membrana celulara si antioxidant. Participa la raspunsul sistemului imunitar fata de infectii, la vindecarea accelerata a ranilor si la absorbtia fierului din tubul digestiv. Favorizeaza depunerea calciului in oase, intervine in metabolismul glucidelor, proteinelor si grasimilor, etc.
22. Vitamina D – stimuleaza absorbtia intestinala a calciului si implicit a fosforului. In exces mobilizeaza calciul din oase, eliminându-l sau depunându-1 fie sub forma de calculi (renali sau biliari) fie anarhic. Lipsa vitaminei D din organism favorizeaza rahitism, carii severe si osteoporoza.
23. Vitamina E (Tocoferol) este stabilizator de membrana celulara impreuna cu vitamina C si este, de asemenea, un puternic antioxidant. Protejeaza globulele rosii de „stresul oxidativ”, mareste durata de viata a acestora. Favorizeaza cresterea „colesterolului bun” HDL si scaderea celui „rau” protejând astfel impotriva bolilor cardiovasculare. Fortifica musculatura si tesutul conjunctiv. Stabilizeaza si intareste functia sexuala. imbunatateste performantele mentale, mentine activitatea anumitor enzime, incetineste procesul de imbatrânire. Prezinta rol protector pentru vitaminele A si F.

24. Colina este un stimulator al nervului vag si are rol important in metabolism.

Minerale continute in gelul de Aloe Vera

Substante minerale – Aloe Vera contine 20 de substante minerale de importanta vitala.
Dintre acestea enumeram:
a) Calciu – indispensabil in osteogeneza impreuna cu fosforul. Asimilarea lui este dependenta de vitamina C si aminoacizi.
b) Fosfor – ca mai sus.
c) Potasiu – indispensabil activitatii musculare.
d) Fier – componenta esentiala a hemoglobinei implicata in transportul oxigenului.
e) Sodiu – indispensabil in schimbul normal de apa-saruri.
f) Clor – are rol in echilibrul hidro-mineral al organismului.
g) Mangan – ajuta in functionarea sistemului muscular si nervos impreuna cu magneziul.
h) Magneziu – are rol in modularea excitabilitatii neuromusculare, are efect sedativ si anticonvulsivant.
i) Cupru – rol in metabolismul celular si in formarea globulelor rosii.
j) Crom – inlesneste activitatea enzimelor, scade acizii grasi, potenteaza efectul insulinei si este implicat in maturarea globulelor rosii.
k) Iod – intra in structura hormonilor tiroidieni.
l) Seleniu – efect antioxidant, incetineste imbatrânirea, intervine asupra sistemului imunitar prin producerea de imunoglobuline.
m) Zinc – rol in metabolismul protidic, concura la efectele insulinei si la efectul procreativ masculin.

Alte substante active

38. Mono- si polizaharide – mucopolizaharidele sunt substante nutritionale cheie care fac din Aloe Vera o planta exceptionala. Ele sunt carbohidrati cu lanturi lungi care au o abilitate remarcabila de a penetra peretii celulelor, indeosebi in tractul digestiv si in sistemul circulator fara a fi atacati de acidul gastric sau enzimele digestive. Prin procesul de endocitoza aceste mucopolizaharide contribuie la stimularea sistemului imunitar, producerea energiei, oxigenarea celulara.
a) Celuloza, glucoza, manoza, aldopentoza;
b) Acemannan – rol in intarirea sistemului imunitar.
39. Hormoni, auxine, gibereline – efect antiinflamator si stimuleaza refacerea tesuturilor.
40. Acid salicilic – componenta tip Aspirina cu efect analgezic.

41. Aminoacizi – sunt niste proteine care furnizeaza energie, au rol de catalizator (mai ales in cadrul hidrolizei), regleaza echilibrul chimic si contribuie la regenerarea tisulara. Organismul uman contine 22 de aminoacizi dintre care 8 sunt esentiali functionarii organismului, care nu ii poate produce. Necesarul de aminoacizi este asigurat prin alimentatie. Aloe Vera contine 7 din cei 8 aminoacizi esentiali si 11 din cei neesentiali!
a) Aminoacizii esentiali prezenti in gelul de Aloe Vera: izoleucina, leucina, lizina, metionina, fenilalanina, threonina, valina.
Aminoacizii neesentiali: acid aspartic, acid glutamic, alanina, arginina, cistina, glicina, histidina, hidroxiprolina, prolina, tirozina, serina.
42. Enzimele din Aloe Vera si mecanismul lor de actiune
a) Amilaza – catalizeaza hidroliza amidonului in dextroza si maltoza.
b) Bradichinaza – analgezic, antiinflamator, stimulator al sistemului imunitar.
c) Catalaza – impiedica acumularea superoxidului de hidrogen in tesuturi.
d) Celulaza – rol in degradarea celulozei.
e) Creatinfosfochinaza – rol in activitatea musculara.
f) Lipaza – rol in degradarea acizilor grasi.
g) Nucleotidaza – accelereaza hidroliza nucleotidelor in nucleozide.
h) Fosfataza – alcalina ce regleaza functionarea ficatului.
i) Proteaza – rol in hidroliza proteinelor.
43. Steroizi – dintre care enumeram: colesterina, campestrina, beta-sitosterina – efect antiinflamator; lupeol – efect antiseptic si analgezic.

Sursa:
Secretul Succesului Meu – Aloe Vera – Adina-Maria Secară & Mihai Stoian

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.