Am revenit cu detalii

Am revenit cu detalii. Si cu trenul šŸ™‚

Am revenit. Ghici ce-i

Am revenit desi nu mi-am revenit šŸ™‚

Nu mi-am revenit complet dupa calatoria de noapte Budapesta – Craiova. Dar fac un efort si revin cu foto-ghicitoarea la(n)sata inainte de plecare.

Raspunsul a fost ghicit prin comentariul Iuliei, dar il mai zic inca o data:

Fire de spranceana crescand din pielea umana – este una dintre imaginile din albumul „Microcosmos”

Albumul ofera in paginile sale imagini deosebite ale diferitelor materiale si obiecte scanate cu ajutorul micrografului cu electroni. Tehnologia folosita permite apropierea incredibila asupra unor subiecte. De pana la 22 de milioane de ori mai mult decat o poate face ochiul uman.

Compilata de scriitorul de lucrari stiintifice londonez Brandon Broll, „Microcosmos” ofera o introspectie fara precedent in mediul cotidian. Sunt infatisate atat obiecte neinsufletite, cat si animale, plante sau parti din corpul uman.

Spectaculoasele imagini sunt captate cu ajutorul unei varietati de microscoape traditionale pe baza de lumina. Impreuna cu microscoape electronice puternice, care bombardeaza cu electroni subiectul marit. Apoi se construieste imaginea cu ajutorul unui computer si al transmiterii electronilor.

Majoritatea celor 203 imagini continute de catalog sunt realizate cu microscopul de electroni. Iar impactul vizual este uuluitor.

Va las aici un link continand si alte imagini uimitoare!

Spor descoperitor!

Vizionare placuta va doresc!

8 Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.