QR Codes – coduri rapide

Daca inca n-ati vazut astfel de QR Codes,  bar-coduri rapide (Quick Reponse BarCodes), o sa le vedeti in curand.

QR Codes - coduri rapide

QR Codes – coduri rapide

Aceste bar-coduri rapide sunt o metoda inteligenta de a citi rapid informatii legate de o adresa de e-mail, site web, numar de telefon, un pret, o reducere, o lista de ingrediente, informatii de nutritie (kcal) etc.

Se pot accesa rapid cu un SmartPhone care are instalat un soft QR Code Reader Application.

Este suficient sa indreptati SmartPhone-ul spre QR Codes si pe ecran se afiseaza informatia respectiva, care ramane si stocata in memorie. Adica nu trebuie sa mai cauti un pix si o hartie pe care sa scrii pretul, reducerea, adresa etc.

Ganditi-va cat de simplu este la un blog care-ti place si care afiseaza acest QR Code. Ii „tragi” una cu SmartPhone-ul si gata ai memorat adresa blogului sau informatiile continute in barcode.

O aplicatie gratuita pentru generarea QR Codes gasiti la Kaywa. Imaginea de mai sus am generat-o pe acest site. Tot de aici puteti descarca o aplicatie pentru citirea QR Codes, pe care sa o instalati in SmartPhone-ul vostru.

De ce am utiliza astfel de QR coduri pe blog? Pentru ca toata lumea le va utiliza 🙂 si nu numai.

Daca acum iti postezi o adresa de e-mail pe blog sau site, exista aplicatii care scaneaza internetul si aduna astfel de adrese care apoi sunt folosite pentru… SPAM. Si va minunati de unde au gasit e-mail-ul vostru.

Asa, pentru e-mail puneti un astfel de QR Code si fiind cu un pas inaintea lor, adio SPAM.

qrcode

PAM-PAM 🙂

Am scris aici adresa mea de e-mail si inca ceva. Daca scanati cu o aplicatie QR Code Reader, veti descoperi si ce-am mai scris 🙂

Mai multe informatii si aplicatii puteti gasi pe net sau la furnizorii de aplicatii QR Codes, unde le-am gasit si eu.

Spor!

Save

10 Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.