TV versus Net

Majoritatea emisiunilor de la TV ne prostesc, asa ca mai bine imi iau informatiile de pe net. Nu glumesc. Bine, nici pe net nu-i vreo regula, dar macar caut eu, nu sunt servit.

Dupa 20 de ani, seriale la TV

TV versus (inter)Net

Pe net cuvintele sunt mai seci decat rolurile jucate la TV de analisti, politicieni, presedinti (de tara, de partide, de liga sau de federatii).

Spre deosebire de TV, unde trebuie sa pierd timp cand vrea realizatorul pentru a vedea ceva, pe net citesc cand am eu timp si ce vreau eu. Influenta este mai mica, eu apeland doar la vaz si eventual la judecata pentru a citi/evalua noutatea.

La TV sunt mai multi stimuli care te „prind”: vizuali, auditivi, miscare, culoare etc., fiind „injectat” si manipulat mai eficient.

TV la cap

Chiar daca nu ma uit la televizor, sunt la fel de informat. Doar ca gandesc eu mai mult vis-a-vis de informatie, nu gandesc altii pentru mine.

Dupa doua saptamani de vacanta in Thassos fara sa simt nevoia sa deschid TV-ul, am mai stat inca aproape o saptamana pana sa dau drumul la televizor in Romania.

Pai ce sa vezi in afara de can-can-uri? Filme de calitate nu prea ai de unde iar la sport e cam pauza competitionala.

Noroc cu finala de la Wimbledon sau cu meciul Klitschko-Haye, apoi alt weekend cu meciul lui Bute, ca altfel nici in weekend nu prea ai ce sa vezi.

Ne plangeam ca pe vremea lu’ ceasca erau 3 ore la televizor si acelea mirosind a propaganda.

Atunci nu era net dar mai citeai o carte, copii se jucau pe afara si tot asa. Acum, petrecem mult mai mult timp la TV. Credeti ca intr-o zi gasim 3 ore de calitate insumate de la toate televiziunile?

Mai degraba imi citesc blog-roll-ul si sunt sigur ca gasesc informatii mai interesante 😉

Oricum, daca va plictisiti la teveu,  v-am recomand deja o schimbare – un film extraordinar pe net.

Spor!

8 Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.