Miercurea fara carne 5Oct2011

Iar e miercuri, iar va propun miercurea fara carne. Iata recomandarile din 5Oct2011.

Miercurea fara carne

Cateva idei la Miercurea fara carne 5Oct2011

Astazi m-am gandit sa discutam mai mult despre optiunea „fara carne”. Sa nu credeti ca mie nu-mi place carnea. Ba chiar foarte mult.

Cand m-am hotarat sa nu mai mananc deloc carne Miercurea si Vinerea, cred ca din 21 de mese saptamanale, maxim 3-4 erau fara carne. Adica practic mancam carne la fiecare masa. Daca nu era carne, nu simteam ca am mancat.

La inceput mi-a fost destul de greu deoarece era o obisnuinta creata in ani de zile. Dar acum mi se pare normal, iar in afara zilelor de miercuri si vineri se aduna destule mese la care nu mananc carne.

Din 3 mese cu carne aproape zilnic, (adica minim 17 saptamanal) acum am ajuns la o medie de 5 – 7 mese „carnivore” saptamanal.

Care a fost motivatia mea? Am citit cartea domnului profesor Mencinicopschi „Si noi ce mai mancam”. Si am inceput sa-mi pun intrebari. Mi-a dat cu virgula si am inceput sa corectez. Am pornit de la ideea ca mananc prea multa carne, ceea ce nu este deloc sanatos.

Tot in carte am descoperit ca mancarurile trebuie combinate intr-un anumit fel. Iar daca la fiecare masa ai carne, combinatiile sanatoase se cam raresc.

Combinatii sanatoase

Dupa ce am inteles cat sunt de nocive, mai intai am renuntat la mEzElurilE pe care le mancam dimineata iar acum rar mai mananc carne la micul dejun. Cateodata mai mananc peste. Asa am reusit ca pe langa cele 6 mese fara carne de miercuri si vineri sa mai adaug saptamanal inca 3-4 mese fara carne, asociate micului dejun.

Cu ce am inlocuit carnea de dimineata? Cu icre de peste, cu oua, cu salata de vinete, zacusca, branza, paine prajita cu unt si combinatii ale acestora.

Referitor la combinatii, am inteles ca pizza cu carne este o bomba calorica si asa am descoperit pizza vegetariana care este foarte buna si mult mai apropiata de pizza originala. Ati vazut in meniul meu de miercuri pizza fara carne si se va mai repeta šŸ™‚

Nu in ultimul rand, renuntand la carne am reusit sa diversific meniul. Daca mananci carne te saturi repede. Dar atunci cand nu mananci trebuie sa completezi cu mai multe legume, lactate, fructe etc.

Am mai descoperit ca la serviciu pot manca la pranz salata, in orice sezon. Vara salate de rosii, castraveti, salata verde. In rest salata de varza, morcovi, telina, sfecla rosie si salata orientala.

Tot din carte am inteles ca exista alimente care nu sunt indicate la orice masa si alimente care sunt indicate si chiar foarte sanatoase. Si asa am mai diversificat inca o data meniul, dimineata cu cicolata neagra, iar seara cu alune. Nu mai spun ca am mancat atata ceapa incat cred ca orice viroza stramba din nas šŸ™‚

Azi am ales sa va vorbesc despre „ingredientele” zilelor fara carne si mai putin despre meniul zilei, dar revin si cu meniurile miercurea viitoare. Tot fara carne!

Spor!

10 Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.