A inceput postul, felicitari pentru cei care-l tin! Eu voi continua cu postarile de miercuri, fara carne. Dupa cum veti vedea, prefer mancarea facuta in casa fara E-uri si conservanti si la Miercurea fara carne 16Nov2011.
Cred eu ca un post (chiar al Craciunului) intretinut cu patE-uri vegetale sau alte alimente de post, dar pline de E-uri, nu-si atinge scopul pentru care este tinut. Adica nu faci curatenie si detoxifiere a organismului. La curatenia spiritului nu ma bag.
Revenind la meniul de azi, veti descoperi, natural, alimente de sezon.
Miercurea fara carne 16Nov2011
Pentru de dimineata: am avut icre de stiuca facute in casa si o bunatate de zacusca de la mamaie, pe bagheta cu ceapa.
Toate asezonate cu muraturi din legume crescute si preparate la tara.
La pranz am incercat o ciorba de spanac cu iaurt facut in casa (gata, am pus si poza 🙂
Seara m-a asteptat o salata orientala, adica ou, cartofi, ceapa, patrunjel si lamaie
Bonus, un pahar de vin cu nuci si/sau alune.
Vinul este de casa, din bolta de la tara, struguri fiind culesi in toamna asta, zdropsiti si dati la teasc de tatal meu.
Pus apoi in butoi de lemn, limpezit si totusi un pic tulburel, dar numai bun de baut.
Doar sticla este amintire de la Borkatakomba 🙂
Si da, eu sunt pe eticheta de la sticla, alaturi de gazda de la crama din Budapesta.
Pofte bune 🙂
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Dana Diaconu
Murăturile arată divin; m-ai „îmbolnăvit” cu ele! 🙂 Excelent meniu pentru azi, poftă bună să ai! O zi liniştită! 🙂
Daniel Botea
@ Dana:
Cum arata asa arata, dar sa vezi ce gust au 🙂
Deja le-am injumatatit 🙂
Daniela
Azi mi-am programat meniul asa ca am sa mananc carne, ieri nu am mancat dar azi nu am ce face.
Daniel Botea
@ Daniela:
Pai nici nu este obligatoriu miercurea, dar 2 zile pe saptamana fara carne este foarte bine. Eu ma abtin de la carne miercurea si vinerea in mod normal, dar daca se intampla ca in ziua respectiva sa fie vreo aniversare sau ceva de genul asta (gratar, vizita, oaspeti) schimb meniul fara carne pentru alta zi.
Posete Dama
Vai da mi-ai facut o pofta de o salata orientala, de cand ma tin sa fac, da chiar am sa-mi fac una…:D:D:D
Catalin
A inceput postul si acum si cei care nu tin post daca sunt insurati vor tine post vrand nevrand
Daniel Botea
@ Posete:
Pai la muraturi ati poftit, la salata orientala la fel 🙂 astept si poftele pentru icre de stiuca sau pentru vin 🙂
Se pare ca am incheiat bine cu urarea „Pofte bune!”
Daniel Botea
@ Catalin:
Depinde de sotii 🙂
Telefoane Dual Sim
ioi Daniel chiar stii sa le aranjezi mi-ai facut pofta teribila de niste icre si salata , chiar o pun pe maicamea sa imi faca :))
Daniel Botea
@ Telefoane:
Chiar le-am „aranjat” ieri. Am ras si icrele si muraturile si tot. Doar ciorba mai am 🙂
Adrian Nechifor
Ideea de post mi se pare foarte ok, si nu neaparat in sens religios. Dar din pacate eu nu ma impac bine cu legumele, deci imi este cam dificil sa ma abtin de la „carnoase”. 😀
Daniel Botea
@ Adrian:
Asa credeam si eu la inceput. Acum spun in fiecare miercuri care este meniul ca sa vedeti ca nu este asa de greu cum pare.
supa de varza
tocmai ce am scos o punga de copanele de pui de la dezghetat pentru maine seara. o friptura de pui si o cana de vin fiert. cam asta va fi cina mea 🙂