Prima zi in Paris

Mihai si Elena s-au casatorit zilele trecute (de fapt saptamanile trecute, acum fiind in Postul Craciunului šŸ™‚ Cu banii primiti de la matusa lui Mihai, cei doi si-au cumparat bilete de avion cu destinatia Paris pentru 1 saptamana. Iata-i deci in prima zi in Paris.

Prima zi in Paris

Prima zi in Paris

Au ajuns la hotel si, imediat dupa ce au despachetat, au plecat sa viziteze Turnul Eiffel. La coada de bilete s-au intalnit cu prietenul de bere al lui Mihai si au schimbat putin planul.

Fiind cam mare coada pentru prima zi la Paris, Mihai a propus sa se revanseze fata de colegul de bere. Il cam neglijase pe Radu in ultimul timp datorita pregatirilor pentru nunta. Nici Radu n-a reusit sa ajunga la nunta prietenului sau, fiind obligat sa plece intr-un stagiu de 3 luni la Paris, chiar cu o saptamana inainte de marele eveniment.

Spre deosebire de Radu care avea ceva vechime aici, pentru Elena si Mihai era prima zi la Paris. Asa ca Radu le-a vandut un pont, chiar doua. Turnul Eiffel se vede mai bine noaptea si daca stii cand sa te asezi la coada, nu stai atat de mult.

Al doilea pont era mult mai convenabil: un loc superb unde sa stea la un pahar de bere si la unul de vorba. Radu i-a adus la Trocadero. In timpul zilei poti face aici poze superbe cu Turnul Eiffel pe post de fundal.

Zis si facut. Radu a fost fotograful de ocazie, iar ocazia a fost imortalizata in ipostaze care de care mai haioase.

Cu aparatul burdusit de imagini din prima zi la Paris, s-au retras in bistro-ul propus de Radu. Elena fiind insarcinata a preferat un suc proaspat de portocale, iar Radu si Mihai au reinnodat obiceiul de a bea o bere impreuna. De data asta frantuzeasca: Kronenbourg 1664 (pour les connaisseurs, la premiere biere francaise).

Mergem la Tour Eiffel?

Radu i-a intrebat daca vor sa mearga imediat la Tour Eiffel. Sau mai stau sa-i povesteasca si lui detalii de la nunta. Proaspetii casatoriti i-au raspuns tres simple: A Ton Tour!

Un pic nedumerit, Radu se ridicase gata de plecare, cand cei doi insuratei l-au „luminat” cu zambetul pe buze. I-au oferit un memory stick plin cu poze si filme de la nunta, apoi au descifrat si raspunsul: A Ton Tour? E randul tau! Tu cand te insori?

Odata enigma rezolvata, Radu a mai cerut un rand (tour) de bere si le-a raspuns la fel de enigmatic:

– Cand voi gasi femeia visurilor mele! Adica mai frumoasa decat o stewardesa de la Tarom šŸ™‚ Si sa fie romanca, evident.

Mihai i-a raspus cu o gluma de „om insurat”:
Nu e greu sa gasesti femeia visurilor tale. E mai greu s-o tii Ā  ascunsa de nevasta :)))

Elena s-a prefacut suparata, iar Radu, oprindu-se cu greu din ras, a continuat pe ideea lui initiala:

– De unde stii ca nu-i greu? Voi doi ati avut bilete de avion chiar la Tarom?
b>- Mais oui, evidemment šŸ™‚

Si au plecat voiosi spre Turnul Eiffel, cei doi insuratei gandindu-se ca este doar prima din cele 7 zile minunate care-i asteptau in Par(ad)is.

Particip cu aceasta povestire la concursul gasit la Blogatu.

Save

15 Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.